"Culturele instellingen moeten meer samenwerken''

NOORDOOSTPOLDER
De VVD-fractie in Noordoostpolder wil dat theaters en culturele instellingen in de regio meer samenwerken. De bezoekersaantallen lopen volgens de partij overal in de regio terug en het voortbestaan van theaters komt daarmee in gevaar. 

Ook Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft dit jaar te kampen met een verlies van 35.000 euro. Volgens directeur Peter de Haan zijn dat naweeën van de nieuwe samenwerking tussen theater 't Voorhuys, het Muzisch Centrum en museum Schokland. De Haan zegt de samenwerking op te zoeken met bedrijven in de omgeving maar dat zou in deze sector niet makkelijk zijn.

De VVD wil tijdens de raadsvergadering van volgende week een motie indienen die ervoor zorgt dat er onderzoek wordt gedaan naar mogelijke samenwerkingen.

reacties (6)

 • theo

   

  Theater mag wel ff een stevige opknapbeurt ondergaan inderdaad. Wat groter podium en dan wat meer top artiesten. Paar jaar geleden had ik nog een pas maar het is niet aantrekkelijk meer. Ga met de tijd mee aub!

  reageer
 • Jan

   

  Ook ik ben afgehaakt bij het Voorhuys. De sfeer is er waardeloos, de koffie slecht en het jaarprogramma, ondanks een dure manager, waardeloos en duur. Ik ben het zat, ga wel naar een aanpalende gemeente (Kampen)

  reageer
 • Simpel

   

  Gezellige cateraar, geen Voorhuys gedoe meer? Afhakende bezoeker praat niet uit ervaring. Voorhuys in 2015 gekozen tot een toplocatie op Horeca gebied.

  reageer
 • Afhakende bezoeker

   

  Verlies...... tja Programmering is niet echt uitnodigend. Geen wonder dat men niet warm loopt voor een avondje uit. Dit heeft niets met de VVD te maken maar puur dat het niet goed is en alles erom heen is gewoonweg slecht. Het is een kille en koude bedoeling en totaal niet het gevoel gevend we gaan een avond uit.... Waarom komen de landelijk grootheden niet meer? Daarom,, maar ook dat het met geluid/licht gewoonweg erg achter de feiten aanloopt.. Investeren in de lokatie, betere zaal met stoelen en een gezellige cateraar met intieme zitjes, Geen Voorhuys gedoe meer.

  reageer
 • Ron

   

  Programma in Dronten is echt een ramp.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Cultuur en de VVD het wil maar niet lukken. Als je deze site leest dan vinden ze dat: er bezuinigd moet worden, dat ze een eigen broek moeten ophouden, dat het geen taak van de overheid is, dat het allemaal commerciëler moet. En dan moeten ze ook nog meer "samenwerken", alsof dat de creativiteit en de vrijheid van de kunst vooruit helpt. Wat de VVD in de NOP wil is: meer achterkamertjes, bureaucratie en voordat je weet weer een manager erbij. Weg de vrije kunsten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert