Gemeente zegt niet te kunnen handhaven bij 'polenhotel'

BANT
De gemeente Noordoostpolder vindt haar eigen handhavingsregels voor Hotel Noordoostpolder in Bant onduidelijk. Daardoor kan de gemeente niet goed handhaven. Dat bleek donderdagmiddag bij de bestuursrechter.

Buurtbewoners waren daar naar toegestapt, omdat zij al jaren klagen dat arbeidsmigranten het hotel als huis gebruiken. Hotelgasten mogen normaal niet langer dan drie maanden blijven. Ook zijn de omwonenden tegen de uitbreiding van 30 naar 54 kamers.

Juristen van Noordoostpolder gaven tijdens de zitting aan dat nergens is vastgelegd dat er bij een verblijf langer dan drie maanden sprake is van huisvesting. Er is geconstateerd dat sommige hotelgasten veel langer in het hotel zitten, maar op grond daarvan treedt de gemeente niet op.

De bestuursrechter doet binnen zes weken uitspraak over de kwestie.

reacties (8)

 • Mooi dorp

   

  Meneer Wiecher-scheur trekt zich helemaal niks aan van de regels en gemeente. Het enige wat hij wil is zoveel mogelijk verdienen en dus zoveel mogelijk Polen in dat hok.

  reageer
 • kritiesj

   

  Er is een verschil tussen niet kunnen en niet willen

  reageer
 • rijdende rechter

   

  Kwestie van echte juristen aannemen ipv HBO schoolverlaters.

  reageer
 • Blijf het zeggen ...

   

  De kleinere gemeentes in Flevoland moeten opgaan in de grotere gemeentes. Juist vanwege het onvermogen dingen goed, eenduidig en vooral rechtmatig te regelen voor elke burger. Het is leuk dat je de wethouder persoonlijk kent, maar het is geen waarborg voor kwaliteit. Voor je het weet ben je zelf slachtoffer van dit gepruts.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Verrassend, ook omdat vooraf de gemeente al gewaarschuwd was. Blijkbaar hebben ze daar geen goede juristen zitten want ook inzake het centrum plan had de gemeente de documenten niet op orde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Simpel

   

  Bestuursrechter stelt gemeente in het gelijk. Wat niet is vastgelegd hoeft ook niet te worden gehandhaafd. Jammer voor omwonenden maar zo zit het Nederlandse recht in elkaar.

  reageer
 • lezer.

   

  Uitbreiden maar 54 kamers? Concurrentie voor Van der Valk.

  reageer
 • Johan

   

  Nou, de stront komt in de ventilator, zullen we maar denken. Succes wethouder Haagsma...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert