Excuses Rekenkamer voor uitspraken over ex-wethouder

ALMERE
De voorzitter van de Almeerse Rekenkamer, PVV-raadslid Chris Jansen, heeft zijn excuses aangeboden aan de gemeenteraad. Dit voor uitspraken die hij eind september deed over de rol van hoge ambtenaren en ex-wethouder Arno Visser.

Als onderdeel van een onderzoek naar ICT-problemen bij de gemeente is door de rekenkamer contact gezocht met Visser. Jansen suggereerde dat er door ambtenaren druk is uitgeoefend richting Visser om niet mee te werken aan het onderzoek. Later bleek dat niet waar te zijn.

Jansen zei donderdagavond dat hij de uitspraak op 24 september deed zonder een volledig beeld te hebben van de situatie. "Met de kennis van nu zouden wij toen andere bewoordingen hebben gebruikt", zo zei hij. De afgelopen weken zijn door de rekenkamer e-mails ingezien waaruit blijkt dat de situatie anders ligt dan eerder gedacht.

reacties (6)

 • -Z-

   

  Meneer Jansen weet blijkbaar niet alles. Dan zegt meneer Jansen iets. Het bewijs van tegendeel wordt geleverd, en door hem ingezien. Hij komt terug op zijn uitspraak. Ging het maar altijd zo.

  reageer
 • Dirk2

   

  PVV lijkt wat op de PVdA qua gedrag. Hard schreeuwen, veel beloven en niets realiseren. Typisch...

  reageer
 • Eric

   

  Opstappen deze persoon heeft de boel niet onder controle. Wellicht spiegelt hij de cijfers ook verkeerd voor.

  reageer
 • John1967

   

  Praatjes vullen geen gaatjed

  reageer
 • ron

   

  een rekenkamer commissie hoort zich aan feiten te houden. als er al iets gedacht wordt moet dat super klip een klaar zijn dat dit slechts een 'mogelijke gedachte' is. maar goed van mij : excuses aanvaard.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RQ

   

  Ja zeg, dit is grossieren in domme uitspraken. Excuses doen er niet zo toe. Doet Chris Jansen in PS ook al. Is dat typisch iets voor de PVV? En Moet hij niet eens serieus over zijn positie na gaan denken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert