Veehouders blij met uitbreiding intensieve veehouderij

NOORDOOSTPOLDER
Veehouders in Noordoostpolder zijn blij met het voorstel van burgemeester en wethouders om uitbreiding van intensieve veehouderij toe te staan, maar het liefst zouden zij nog meer willen uitbreiden.

Afhankelijk van de huidige omvang mogen boerenbedrijven volgens het voorstel uitbreiden tot maximaal 7000 vierkante meter. Daar staat tegenover dat de veehouders extra aandacht moeten hebben voor de brandveiligheid, milieubelasting en de gezondheid van de dieren.

Kleine bedrijven waarvan de intensieve veehouderij niet de kernactiviteit is krijgen vijf jaar de tijd om uit te breiden tot intensief bedrijf. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

reacties (8)

 • J. van Tol

   

  Zit nogal verschil in, of je biologische bietjes verbouwt of veel te veel dieren op een te klein oppervlak houdt. Voor de eerste heb ik groot respect, het tweede is echt uit de tijd, al is men daar in sommige kringen blijkbaar nog steeds niet aan toe. De lage milieudruk gaat dan ook over de eerste, de intensieve veehouderij leidt op heel veel vlakken (milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid) tot problemen.

  reageer
 • Jk

   

  Noordoostpolder is een landbouw gebied, het is geen grote stad, hier wordt voedsel geproduceerd maar zeer weinig waardering geoogst, nergens in de wereld wordt er voedsel geproduceerd dat zo veilig is en een lage milieubelasting heeft als hier, echter, instanties als Greenpeace, wakker dier maar ook journalisten weten alles dermate uit verband te trekken dat het net lijkt alsof boeren de grootste misdadigers ter wereld zijn. U moet goed bedenken dat deze mensen zonder onnodig de zoveelste noodklok te luiden geen boterham kunnen verdienen, dus doen ze dat maar over de rug van een grote sector waarin relatief weinig mensen werken en dus politiek gezien niet veel in te brengen heeft...

  reageer
 • J. van Tol

   

  Alsof er geen klimaattop in Parijs is waar we tot het gaatje moeten gaan om nog onder de twee graden opwarming te blijven is men er nog blij mee ook. Onbegrijpelijk, maar we weten ook waar de ruimte zit als straks de klimaatvluchtelingen deze kant op komen. En waar ik de rekening kan brengen als mijn huis onder water staat.

  reageer
 • Burger

   

  Wanneer komt de Noordoostpolder eens van haar eendimensionale Ruim baan voor de boeren-imago af? Dit soort besluiten is niet meer van deze tijd en miskent onderstromen die het echt anders willen in de samenleving! Oude politiek heet dat geloof ik. Raad en bevolking keer het tij!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dit is wel een heel vreemd tegen de stroom in besluit. De gemeente en gemeenschap hebben er helemaal geen belang bij. Deze veeteelt levert nauwelijks economische activiteit of banen op maar vormt wel een grote overlast en vervuilingsbron. Wij moeten ook vrezen dat er bakken subsidie aan op zullen gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • karel

   

  Door geen bestemmingsplan te maken voor het buitengebied van de gemeente schuift het college de mest problematiek voor zich uit. Door uitbreiding intensieve veehouderij toe te staan worden de mest problemen nog groter. Het college roeit tegen de landelijke norm in en dat is vragen om problemen. Dit college kan alvast een jurist inhuren om de problemen die hierdoor ontstaan op te lossen.

  reageer
 • Promoot de polder met andere items!

   

  Dat deze plannen door het college worden gehonoreerd is niet te bevatten.Deze samenstelling van dit college is doordrenkt met allerlei relaties die doen denken aan de herenboeren van eerder.Het gepeupel dient zich ondergeschikt te houden. Het is toch van de gekke het ontwikkelen van zulke grote stallen. Is onze brandweer wel berekend op dergelijke bedrijven en denk eens aan uitbraak van ziekten en de colosale ontruiming ten gevolg.(daar draait wel de burger voor op via de algemene middelen) Nog merkwaardiger is dat een ijsselmeervisserman in alles wordt beperkt en dat de z.g.n. Vleesproductie ,overproductie alle kansen krijgt in een rendement gedachte .Wie heeft nu boter op zijn hoofd?Jammer

  reageer
 • A.M. Verhagen

   

  Fijn, nog meer dierenmishandeling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert