Raad van State beoordeelt schadeclaim windmolenboer Knoppers

TOLLEBEEK
De Raad van State buigt zich de komende weken over een miljoenenclaim van windmolenboer Knoppers uit Tollebeek. De ondernemer eist vier miljoen euro planschadevergoeding van de gemeente Noordoostpolder, maar die weigert dat bedrag te betalen. De rechtbank in Zwolle stelde de gemeente in april in het gelijk.

Hoger beroep
Knoppers ging daarom gisteren bij de Raad van State in hoger beroep. De ondernemer vindt nog steeds dat hij voor miljoenen is benadeeld, omdat de gemeente in 2002 bepaalde dat op zijn terrein aan de Espelerringweg in Tollebeek geen windmolens meer gebouwd mochten worden.

Nieuwe turbines
Knoppers had daar twee staan. Die brak hij af en plaatste twee nieuwe. Daar ging de gemeente niet mee akkoord. De twee turbines waren enkele meters buiten de bouwgrenzen neergezet. Er volgden dwangsommen die opliepen tot 1,4 miljoen euro.

Afbreken
Volgens zijn advocaat heeft Knoppers daarvan een paar ton betaald. De dwangsomzaak werd geschikt in een overeenkomst tussen de gemeente en Knoppers. Een molen moest afgebroken, de andere kan blijven staan tot 2025. Daarmee was de dwangsom van de baan.

Planschade
De planschadezaak loopt echter nog door totdat de Raad van State daar over uiterlijk zes weken een uitspraak over heeft gedaan.


reacties (2)

 • Swiebertje

   

  Knoppers heeft eigen rechter gespeeld door nieuwe fundatie te plaatsen en is daarnaast ook aandeelhouder nieuwe windmolenpark. Kortom, niet zeuren en je miljoenen komen vanzelf wel van onze belastingcenten.

  reageer
 • Piet v liere

   

  Knopers moet niet zeuren !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert