Wethouder zet zich in voor behoud vroege en late busritten

ALMERE
Wethouder Frits Huis gaat bekijken hoe het mogelijk is om de vroege en late stadsbusritten in Almere te behouden. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

De gemeente moet binnenkort een nieuw contract met een vervoerder sluiten. Omdat er minder geld beschikbaar is, dreigt er fors te worden beknot op vroege en late ritten.

De PvdA stelde voor om in de daluren minder bussen te laten rijden, zodat er geld overblijft. Veel partijen steunen dit voorstel. Volgens wethouder Huis omarmt ook het college van b en w het idee. Hij denkt overigens ook extra geld voor de bussen vrij te kunnen maken, door een kostbaar bonussysteem voor de busmaatschappij niet in te voeren.

reacties (7)

 • Hannes

   

  Ja en dan denkt men met de Floriade Almere een groene stad mee te maken. Om dat pas over zes jaar mee te pronken. Werkelijk wat de technologie nu al te bieden heeft kunnen ze de verpaupering nu al oplossen in bepaalde wijken. Wie wil er nou zo dicht langs de A6 wonen. Almere denkt veel te groot, zo kom je wel in de goot.

  reageer
 • Kwart

   

  Volgens mij heeft Almere een van laagste prijs per kilometer in het land. Probleem is dat de afstanden binnen de hele gemeente zo groot zijn. Daar kan het college en busvervoerder niets aan doen.

  reageer
 • joop

   

  de kop is idd echt fout hoor. Het is juist Huis die deze lijnen wilde schrappen!

  reageer
 • steef

   

  vind de koste voor een kaartje erg duur en deze stad word gewoon weer saai het was saai maar het word weer saaier

  reageer
 • Joost

   

  Ik vind de kop 'Wethouder zet zich in voor behoud vroege en late busritten' een beetje misleidend. Nu lijkt Frits Huis de redder van de bus, terwijl het zijn plan was om te schrappen. De PvdA heeft een idee ingediend om het aan te passen en nu kan Huis dankzij dit bericht hiermee pronken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Dat is dezelfde wethouder die de lijnen eerst wilde schrappen. Dus nu wil hij als redder worden gezien van zn eigen ellende?

  reageer
 • Pzaal

   

  Tja alles voor de floriade .. het kan in Almere.. Afbraak van de stad is al lekker op weg zo.. als ze die 120 miljoen maar in 1 of ander achterlijk project kunnen steken die de miljoenen verliezende floriade heet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert