Bus stopt minder voor betere aansluiting

FLEVOLAND
Buslijn 146, tussen Dronten en Swifterbant, slaat vanaf volgende week twee haltes over. De bus stopt richting Swifterbant alleen nog bij ijsbaan Leisure World (Het Spaarne). Op de terugweg stopt de bus wel bij de haltes bij CAH Vilentum (Drieslag) en het winkelcentrum.

OV Regio IJsselmond denkt dat reizigers hierdoor een betere aansluiting hebben op de trein naar Zwolle en de bus naar Nagele. Ook andere trajecten worden aangepast om de aansluiting met de trein te verbeteren, zoals de rit vanuit Emmeloord of Ens naar Zwolle.

Lijn 140 van Emmeloord naar Lelystad krijgt een extra stop bij het Antonius Ziekenhuis. De wijzigingen gaan 13 december in. Vervoersbedrijf Connexxion is binnenkort ook via WhatsApp bereikbaar voor vragen over de nieuwe dienstregeling.

reacties (4)

 • anton

   

  Wordt het niet eens tijd dat de gemeente Dronten dit zelf mag gaan regelen? De provincie maakt rare keuzes, met als voornaamste doel mensen te dwingen fiets en trein te nemen en de bus weg te bezuinigen. Laat Dronten het busvervoer binnen Dronten en naar Swifterbant, naar Biddinghuizen en Harderwijk, en naar de Roggebotsluis en Kampen zelf verzorgen. Waarom mogen Almere en Lelystad dit wel zelf regelen?

  reageer
 • Ferdinand

   

  Mijn dochter (uit Dronten) zit in Emmeloord op school en is met deze wijziging niet blij. Moet 's ochtends bijna een uur wachten op de eerste les, was aansluitend, en moet 's middags een half uur wachten. Per dag bijna 1 1/2 uur langer weg, dit allemaal voor de trein. Was net zo blij met de huidige dienstregeling.

  reageer
 • ron

   

  Lopen

  reageer
 • Marijke

   

  Vind het enigszins onlogisch dat de halte bij de CAH overgeslagen wordt op route richting Swifterbant. Hoe komen studenten dan van het station bij de campus?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert