Bewoners starten actiegroep tegen 'Polenhotel'

DRONTEN
Omwonenden van de straat De Morinel in Dronten hebben zich verenigd om de komst van arbeidsmigranten tegen te gaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder aangegeven in te willen stemmen met een aanvraag voor een zogenoemd 'Polenhotel' aan de Morinel 31-33.

De groep met de naam 'Stuurgroep de Morinel 31-33' is een samenwerking tussen ondernemers en bewoners van de straat. De stuurgroep richt zich in eerste instantie op het doen van onderzoek en bereidt zich voor op eventuele procedures.

Bewoners kondigden tijdens een informatieavond al aan dat ze gaan procederen als er een vergunning verleend wordt voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De eigenaren van het pand willen er zo'n 45 Oost-Europeanen huisvesten.

reacties (10)

 • konijn

   

  hoezo welkom ? u woont er zeker niet naast ? dit wordt weer een broeinest van overlast , deze mensen spreken geen eens onze taal

  reageer
 • Hamster

   

  Het woord "Polenhotel" is notabene zelf door de exploitanten voor het eerst gebruikt! Dus even onderzoek doen graag. En verder liever bij de Morinel want dan staat het niet bij de meeste andere reageerders hier in de buurt is ook een strategie.

  reageer
 • Morineller

   

  Ik denk dat er meer overlast komt van de scholieren straks met meer dan 1000 leerlingen. Daar vallen 40 werkende Poolse arbeiders bij in het niet.

  reageer
 • Cavia

   

  Alleen het woord polenhotel is al beschamend. De actie van deze buurtbewoners nog meer. Ik zeg van harte welkom!en veel geluk op deze mooie lokatie! Maak er wat moois van en trek je niks aan van de bange en persimistische overburen. Die trekken wel weer bij.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Als buren? Het is een vrijstaand pand aan de andere kant vd morinel. Waar zeuren ze over. Het zijn gewoon arbeiders die veel snachts werken bij freshfood en overdag slapen. Je zou als Nederlander in het buitenland zo behandeld moeten worden. Zum kotzen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Petra

   

  Er is absoluut minder vraag naar een huis als het 45 Oost-Europeanen als buur heeft. Logisch dat ze procederen; hun huis wordt minder waard. (Hoewel, voor een Oost-Europeaan wel interessant. En zo ontstaat wellicht een nieuwe buurt…) Integreren in de samenleving is niet met zijn allen op een hoopje geveegd ergens tussen drukken. Zo ga je niet met mensen om lijkt me. Gerrit, Johan en Wim… zucht… Zet je deur open en doe iets zinvols!

  reageer
 • Wim

   

  Zeker schandalig dat ze daar bezwaar tegen maken. Ik zou mij schamen om daar te wonen.

  reageer
 • Tsja

   

  Praten helpt niet.

  reageer
 • Johan

   

  ik hoop dat ze deze rascisten flink aan gaan pakken!

  reageer
 • Gerrit

   

  Schandalig

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert