Raad wenst rem op inkomen bestuurder Tomingroep

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere gaat de topman van de Tomingroep de wens van de gemeenteraad overbrengen dat hij vanaf 2019 niet meer dan de 'Balkenende-norm' zal verdienen.

De Tomingroep is in Almere en een aantal Gooise gemeenten verantwoordelijk voor de sociale werkplaats. Donderdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met een voorstel dat het college contact opneemt met de Tomingroep over de beloning. Zij vindt het ongepast dat het salaris van de topman ruim 300.000 euro per jaar bedraagt.

Op het laatste moment werd de tekst van het voorstel afgezwakt. In een eerdere versie werd gedreigd met een heroverweging van de samenwerking met Tomingroep als het salaris niet werd verminderd. De Almeerse VVD-fractie stemde tegen het voorstel. Leefbaar Almere ook, volgens die partij is slechts een wens overbrengen 'te slap'. De SP is het daarmee eens, maar stemde toch in.


reacties (8)

 • opa

   

  en de werk man moet blij zijn met 38000 per jaar met de nodige aftrek

  reageer
 • john johan otten

   

  ook ik heb er gewerkt van oktober 1977 tot 1 februari 1992 en was blij dat ik er ooit weg was gegaan en zeker die momenten in de plantsoenendienst inm almere toen onder te rijp en de zijp tot dat almere in 1984 gemeente almere werd.wat een verademing dat ik geen schreeuwende voorman achter mij had of ik het wel of niet goped dee mijn werkzxaamheden en nadien een uitkering had in netto die net zoveel opleverde als een salaris in netto,waar van ik ondanks mijn huur in almere kon betalen op de rozenwerf 55 van 4 maart 1`984 tot aan koningingendag 1996 en toen naar almere stad verhuisde oin stedenwijk midden waar ik woonachtig was tto half juli 1001.maar bij de tomingroep was ik werkzaam tot 1 februari 1992 en nadien de vlag uit ging toen ik er niet meer werkte,daar die topmanen veel geld verdienen en vooral die schreeuwende voormannen die ik heb meegemaakt.afz john johan otten.

  reageer
 • Sansan

   

  Pffffff, slappe hap.

  reageer
 • Pzaal

   

  Dit kan allemaal wel maar snags een bus laten rijden is al teveel gevraagd. Dikke onzin.. ontsla deze man en neem iemand aan die stukken goedkoper is..

  reageer
 • Jan

   

  Fijne bestuurders, daar in Almere!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keepondreaming

   

  Waarom kijk ik er niet van op.

  reageer
 • piet

   

  vanaf 2019! Dus de komende 4 jaar is geen probleem zeker....

  reageer
 • Sjaak de

   

  25.000 per maand exclusief de declaraties en andere aanvullingen, de Balkenende norm is na zoveel jaren een luchtballon, VVD stemt tegen actie? Wanneer komt het OM nu eens in actie?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert