Raad wenst rem op inkomen bestuurder Tomingroep

ALMERE • Vr 4 december 2015 | 15:28 • Vrijdag 4 december 2015 | 15:28
Het college van burgemeester en wethouders van Almere gaat de topman van de Tomingroep de wens van de gemeenteraad overbrengen dat hij vanaf 2019 niet meer dan de 'Balkenende-norm' zal verdienen.

De Tomingroep is in Almere en een aantal Gooise gemeenten verantwoordelijk voor de sociale werkplaats. Donderdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met een voorstel dat het college contact opneemt met de Tomingroep over de beloning. Zij vindt het ongepast dat het salaris van de topman ruim 300.000 euro per jaar bedraagt.

Op het laatste moment werd de tekst van het voorstel afgezwakt. In een eerdere versie werd gedreigd met een heroverweging van de samenwerking met Tomingroep als het salaris niet werd verminderd. De Almeerse VVD-fractie stemde tegen het voorstel. Leefbaar Almere ook, volgens die partij is slechts een wens overbrengen 'te slap'. De SP is het daarmee eens, maar stemde toch in.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel