Energiedoelstelling 2030 wordt "grote uitdaging"

FLEVOLAND
Gedeputeerde Arie Stuivenberg van klimaat en energie noemt het "een hele grote uitdaging" om Flevoland in 2030 volledig energieneutraal te laten worden.

Volgens het coalitieakkoord moet alle benodigde energie in dat jaar duurzaam worden opgewekt, maar in de zaterdageditie van het tv-progamma Over Flevoland Gesproken erkent Stuivenberg dat die ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat.

Met alleen windenergie kan die doelstelling volgens de gedeputeerde niet worden gehaald. Flevoland zal dan ook sterk moeten inzetten op zonne-energie.

reacties (5)

 • Sjaak de

   

  Met onze corrupte bureaustoel tijgers, vergadercultuur en rekenkamers zal het nooit wat worden dat zien we inmiddels aan vele en vele projecten, duizenden burgers creperen inmiddels onder dit regiem.

  reageer
 • Hannes

   

  Die kinderschoenen hebben allang een volwassen maat. Kwestie pak de schoen op.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik zie in Lelystad Haven twee joekels van molens verschijnen vlak tegen de dijk aan in het water. Blijft die aanwezigheid verantwoord wonen voor die groep mensen die daar vlak onder wonen?

  reageer
 • frits

   

  Energieopwekking is maar een klein onderdeel van energieneutraliteit. Bovendien is energieneutraal een rare doelstelling; echte doelen zouden moeten zijn het stoppen van de opwarming van de aarde (klimaatneutraal), het stopzetten van aantasting van natuur en milieu door vervuiling, en verbetering van ecologische structuren en natuurgebieden. Vreemd genoeg zet Flevoland echter wel in op nieuwe vissershavens, bredere wegen, zware industrie en overslag in Flevopoort enzovoorts. En tegelijk breekt de provincie het openbaar vervoer in Almere en Lelystad af door op de budgetten te bezuinigen. En over de grootschalige landbouwgebieden waarin geen ruimte is voor ecologische structuren, en het schrappen van de verbindingszone Oosterwold zullen we het maar niet hebben.

  reageer
 • RL

   

  Ik mag toch hopen dat ze hier met een beetje visievorming en gevoel voor schoonheid mee wordt omgaan. Nu heb ik het gevoel dat de verkeerde vierkante meters worden volgekwakt met windmolens en zonnepanelen. Waarom moeten die paar vierkante meters op de woningendaken nou zo volgepropt worden met panelen? Start dan gewoon met elk plat dak op industrieterreinen te gebruiken. Straks in 2030 woon je tussen de windmolens en heeft ieder dak een ander merk zonnepaneel. Flevoland wordt misschien energieneutraler maar er is geen hond die dan de provincie nog mooi vindt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert