Hulp bij afvalverwerking in Libanon

ALMERE
De gemeente Almere overweegt Libanon te helpen bij het verminderen van afvalberg van het land. Almere is daarvoor gevraagd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Het gaat om een project uitgevoerd door de VNG en betaald door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ambtenaren die eventueel hun kennis en expertise delen met Libanon worden uit datzelfde budget betaald.
 
De gemeente Amsterdam werkt al twee jaar mee aan een soortgelijk project, maar dan in Jordanië. Den Haag heeft aangegeven vanaf januari 2016 een bijdrage te willen leveren. De VNG hoopt dat Almere snel een knoop doorhakt.

reacties (5)

 • Hannes

   

  Laat dat aan de innovatieve bedrijfsleven over waar ze al jaren mee bezig zijn. Of is het een stunt voor de aankomende Floriade.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Zo Nederland is op eigen kosten wereldwijd de rotzooi aan het opruimen wat eigenlijk iedere wereldburger zelf zou moeten kunnen doen, merkwaardig! Enfin een extra schnabbelje voor de Almeerse experts, snoepreisje, riante vergoeding ruime declaraties, alsof Jordanie, Libanon derde wereldlanden zijn met een achterlijk cultuur. Men kan toch ook op afstand adviseren? we hebben satellieten internet etc welke daarbij kunnen helpen en daarbij heeft en hanteert men zelf de modernste technieken in deze landen.

  reageer
 • Wouter B. Zweers

   

  Wie weet kunnen zij een mooi prijsje voor het ondergrondse afvalsysteem krijgen......verdiend dat ook eens terug.

  reageer
 • ron

   

  Frits, ik denk dat dat overgelijkbare zaken zijn. wat hier in Almere mis is is vnl. het gedrag van de burgers. aan het plaatje te zien gaat het in Libanon om de overheid zelf die het blijkbaar niet kan. wat ik me dan wel afvraag .... waar ligt dat aan dat Almere daarbij zou kunnen helpen ...

  reageer
 • frits

   

  laat almere eerst maar in hun eigen stad de boel op orde brengen , want er is hier nog een hoop mis .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vooral niet verder denken dan de gemeentegrens!

 • Waarom altijd wijzen naar de gemeente? Laat de burger zelf eens niet zo asociaal zijn om grofvuil zomaar op straat te dumpen. of als de ondergrondse container vol zit de zak er naast de smijten. je kan het gratis naar 3 perrons brengen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert