Bewoners mogen ideeën delen over buurtbeheerbedrijf

ALMERE
Bewoners van de Bouwmeesterbuurt in Almere gaan donderdag in gesprek met de gemeente en woningbouwcorporatie Ymere over de sluiting van buurtbeheerbedrijf B5. Ymere steekt jaarlijks 100.000 euro in het project en wil daamee stoppen.

Dat het beheerbedrijf zijn deuren moet sluiten, stuitte op veel weerstand onder bewoners. In november werden er 640 handtekeningen aan wethouder Tjeerd Herrema overhandigd in een poging sluiting te voorkomen. Volgens de bewoners staat de leefbaarheid van de wijk op de tocht als het buurtbedrijf verdwijnt.

Herrema heeft aangegeven dat het buurtbeheerbedrijf niet per se dicht hoeft. Eerst wil hij hierover van gedachten wisselen met bewoners. De bijeenkomst is donderdagavond in basisschool de Architect. De bezoekers krijgen dan informatie over de voorzieningen in de buurt en zij mogen ook hun eigen ideeën delen.

reacties (2)

 • Sofie

   

  Er ligt anders nog veel troep op straat in die wijk, misschien de bewoners daar is op aanspreken?

  reageer
 • Jacob

   

  Het karakter en de attitude van de heer Herrema kennende, liggen de 640 handtekekenigen inmiddels al in de afvalcontainer. Verder getuigt het woordje "mogen" in "zij mogen ook hun eigen ideeen delen" van een minachtende houding van Herrema tenopzichte van de bewoners.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert