JOVD Flevoland gaat vuurwerkenquête houden

ALMERE
De JOVD Flevoland, de jongerenorganisatie van de VVD, gaat inwoners van Almere vragen naar hun mening over vuurwerk. De aanleiding is de weigering van het gemeentebestuur om antwoord te geven op vragen van de NOS over het vuurwerkbeleid.

"Als de gemeente haar mening niet wil geven, dan vragen we het de bewoners zelf wel." Zegt JOVD-afdelingsvoorzitter Ronald Vollenbroek. De JOVD is voor een verbod op consumentenvuuwerk. Toch is de enquête volgens de jonge liberalen volledig onafhankelijk.

De resultaten van de enquête worden in januari bekendgemaakt en overhandigd aan de gemeenteraad van Almere.

reacties (13)

 • Logisch??

   

  ten eerst wil ik u erop attenderen dat het verhogen van de btw zeker geen goed effect geeft op het weren van illegaal vuurwerk. Ten tweede maak ik zelf uit of ik vuurwerk koop of niet, dus ook of ik het als luxe beschouw of niet. Punt drie is dat ongevallen in de meeste gevallen door de persoon zelf worden veroorzaakt, dus dat heeft diegene zelf in de hand. Ook is de schade bij omstanders eerder de verantwoordelijkheid van degene die afsteekt, maar natuurlijk ook van de omstander zelf. Voor vandalisme is geen vuurwerk nodig, dat weet ieder mens. Met een baksteen kan je ook keurig een bushokje molesteren, maar dat doet er dan niet meer toe?? Ook zijn de meeste vuurwerk vrije zones die nu worden ingevoerd in mijn opzicht erg logische plekken. Want zeg nou zelf, wie haalt het in zijn hoofd om vuurwerk in een drukke winkelstraat af te steken. Dus al met al, je moet niet het vuurwerk de schuld geven van iets wat het niet veroorzaakt zoals in de media wordt gezegd. Want als er staat dat het door vuurwerk wordt gedaan, vraag ik me af of het na al die jaren pootjes heeft gekregen en vanzelf afgaat.

  reageer
 • Herman

   

  Ha ha ha! Wie verbiedt dit ons? Buitenlanders? Nee slimmerik, het zijn juist de NEDERLANDERS die dit NIET meer willen. Wij zijn het zat!

  reageer
 • Jan

   

  Gewoon het belastingstarief verdrievoudigen (van 21% naar 63% BTW) op vuurwerk. Vuurwerk is op en top luxe waar we helemaal zonder kunnen en wat ook nog eens bakken met geld kosten door ongevallen en vandalen. en dan ook op vaste plekken gebruiken. Doe je het niet ook zeer zware beboeten! Niet een taak strafje, maar in de portemonnee laten voelen!

  reageer
 • Klaas

   

  nadat je eerdere jaren zelf mensen het leven zuur hebt gemaakt met vuurwerk het nu niet meer willen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik zou zeggen: let maar op, want wij gaan dat nog meemaken. En ik kan je zeggen dat ik haast niet kan wachten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sam

   

  Maar we kunnen het wel lekker duur maken.

  reageer
 • Het gaat er wel op lijken, geen voetbal wedstrijden meer, geen feesten meer, geen evenementen meer, niets meer open in het weekend, alles dicht na 20.00 uur, geen feestdagen meer...... Hebben we dan ons zin? En zijn we dan klaar met zeiken hier in Nederland?

  reageer
 • ricardo

   

  Ja als je die lijn doortrekt; 1 voetbalwedstrijd organiseren en gaat er ook maar iets mis geen sport meer. 1 dance feest organiseren en wordt er ook maar 1 persoon grpakt met drugs alle coffeeshops dicht. Kom op zeg , we leven niet in een politiestaat

  reageer
 • Kees

   

  Inderdaad, NIEMAND kan ons Nederlanders vuurwerk verbieden NOOIT.

  reageer
 • Jan

   

  Ze vergeten denk ik dat de vuurwerkverkoop zown kleine 600 miljoen opleverd jaarlijks... Buiten dat ligt het niet aan het vuurwerk maar aan degene die er niet mee om kan gaan, pak diegene maar aan

  reageer
 • Nico

   

  Welk nut heeft het om na de vuurwerkperiode de resultaten te publiceren? Of komt het verwachte antwoord niet uit?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Verbieden en via de gemmeente een algeme vuurwerkshow organiseren ! En als er maar een bushokje etc. sneuvelt het skatepark neteen weer sluiten. Ik zdlf heb als 2x mijn brievenbus moeten (laten) vevangen ! Wat een rotjeugd tegenwoordig !

  reageer
 • triest

   

  Wat een triest groepje mensen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert