Eerste bussen met asielzoekers aangekomen

LELYSTAD
De eerste bussen met asielzoekers zijn maandagmiddag in Lelystad aangekomen. Het gaat om alleenstaanden, maar ook om jonge gezinnen. Zij krijgen onderdak in het voormalige kantoor van het Openbaar Ministerie.

Aanvankelijk zouden daar 325 personen worden ondergebracht, maar afgelopen weekend werd duidelijk dat dat aantal naar beneden is bijgesteld.

Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers kunnen er maximaal 230 vluchtelingen in het gebouw wonen.

reacties (25)

 • Iac

   

  Als je naar de voorlichtingsmiddag was geweest, het zijn alleenstaande jonge vrouwen uit Eritrea en jonge gezinnen. Neem een voorbeeld aan de stadsgenoten van Hans uit Zeewolde, daar gaan al een half jaar of meer vrijwilligers helpen op Kos en Lesbos, moeders met kleine kinderen thuis geven hulp aan de vluchtelingen. Geef je op als vrijwilliger in Nederland en leer de mensen kennen voor je oordeelt! Mijn oude buren waren vluchtelingen uit Bosnië, mijn collega uit Iran...iedereen is goed geïntegreerd en werkt!

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Nederland is een beschaafd land. Gelukkig maar. We zijn zelfs zó beschaafd, dat we de brandweer bellen om een kat uit een boom te halen, de dierenambulance om een parkiet met een gebroken pootje naar de dierenarts te brengen en het parlement inschakelen wanneer wilde dieren in de winter dreigen te verkommeren. Dat vinden de meesten van ons tenminste heel normaal. Maar wanneer het om vluchtelingen gaat, mensen zoals u en ik, dan constateer ik dat er landgenoten zijn die er wat minder beschaafde opvattingen op na houden, getuige deze mensonwaardige reactie.

  reageer
 • Had die bus niet door kunnen rijden tot over de grens.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zeker, maar niet in de winter.

  reageer
 • Andries

   

  Ik weet niet of u wel eens aan uw hoofd heeft gevoeld maar wat ik zegt staat totaal niet recht tot mijn reactie. Volgens mij zit jij met een probleem maar schuif die niet in mijn schoenen s.v.p

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Welkom!

  reageer
 • Serge

   

  Vergeet niet de slechte mogelijkheden om sex te hebben !

  reageer
 • Hebben ze dat al bewezen dan..voorlopig zeuren ze over het algemeen over dingen die niet goed zijn ,slecht eten ,,trage wifi en ga zo maar door..zag ook al dat er schotels op het dak waren geïnstalleerd ,wat is dat voor onzin..

  reageer
 • Rzs

   

  Compleet mee eens!!! De niet willen werken Nederlanders kunnen wat van deze mensen leren!

  reageer
 • Rzs

   

  Het zijn mijn tijdelijke buren! En nee ben niet bang. Niet elke vluchteling is per definitie een slecht mens.... waar baseer je het lastig vallen op... pure onzin!

  reageer
 • Henk

   

  Van de inzet en wil om te werken van deze mensen kunnen een hoop Nederlanders nog wat leren. Ondanks Alles wat deze mensen mee hebben gemaakt.

  reageer
 • Arjan

   

  Bizar deze reactie. Dus omdat er van 4000 mensen niet bekend is of zij vertrokken zijn, vormen zij volgens u ineens een gevaar voor andere mensen???? Voel eens aan uw hoofd. Allereerst is het dus niet bekend, en zou het dus heel goed kunnen zijn dat en deel gewoon vertrokken is. Maar het deel wat niet vertrokken is, hoeft niet gelijk een gevaar te zijn. Is het wel eens bij u opgekomen dat deze mensen na zo'n lange reis gewoon nog een poging zullen wagen op een beter leven? Er bestaat een gezegd wat erg goed past bij al de reacties hier op OF: "Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten". Griezel.

  reageer
 • Opa87

   

  Een trauma voor het leven..... deze mensen zijn hier echt niet voor de lol heen gekomen!!!! Dat is hun eigen keuze, ze hadden ook in hun land kunnen blijven en vechten voor hun land!!! Als wij allemaal in 1940 gevlucht waren uit Nederland zaten jullie nu ook niet zo te mopperen!!!

  reageer
 • Andries

   

  Wat is er slecht aan een tent? Ik neem aan dat jij ook wel eens gaat kamperen?

  reageer
 • Jacob

   

  Wellicht vergat u het volgende recente feit tot u te nemen. Ik denk dat het goed is om zich het onderstaande te realiseren teneinde te voorkomen dat u of uw eventuele kinederen straks zelf een trauma oplopen. Van de 8000 asielzoekers die dit jaar zijn afgewezen, weet de overheid van slechts 4000 zeker dat zij Nederland 'gecontroleerd' hebben verlaten. Het gaat om 2500 mensen die Nederland vrijwillig hebben verlaten, en 1500 die gedwongen zijn vertrokkken. Van de overige 4000 asielzoekers is onbekend waar zij gebleven zijn. Die mensen kunnen Nederland op eigen houtje hebben verlaten of zijn ondergedoken in de illegaliteit. Wie 'gecontroleerd' vrijwillig vertrekt, krijgt een bedrag tussen 200 en 2300 euro mee voor een nieuwe start in het land van herkomst.

  reageer
 • car

   

  Tuurlijk Rzs ze zijn allemaal zielig en hebben hulp nodig deze aardige mensen. Wil je reactie wel eens zien als die 90% mannen je vrouw of dochter lastig vallen of nog erger!

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Gelukkig zijn er Lelystedelingen zoals U! Met het hart op de juiste plaats. Ik hoop dat de mensen in Lelystad een beetje rust krijgen na alle ellende die is doorstaan. Dat gun ik ze van harte!

  reageer
 • ron

   

  en DAAROM staan er op de foto al 3 vrouwen zeker. als je het weet mag je wat zeggen maar als je fantaseert blijf hier dan weg met dergelijke opmerkingen want dat heet opruien c.q. haatzaaien.

  reageer
 • Het is nog veel beter als al die jonge mannen asielzoekers (gelukszoekers) weer lekker terug naar hun eigen landje gaan en ons niet met deze ellende opzadelen.

  reageer
 • Rzs

   

  Een trauma voor het leven..... deze mensen zijn hier echt niet voor de lol heen gekomen. .... Hier hoef je niet jaloers op te zijn. Geen luxe!!! Kleine kamertjes met stapel bedden en alleen een basis pakketje met adl. Producten.... De tol hebben deze mensen allang betaald. Egocentrisch gepraat. Waar blijft de tijd dat we een ander nog zomaar even helpen.... ik schaam me voor mensen zoals u!

  reageer
 • ikke

   

  Wanneer gaan ze weer weg ?

  reageer
 • han

   

  daar gaan mijn belasting centen, ik betaal gemeente belasting, onroerendgoedbelasting, ziekenfonds en zo kan ik wel door gaan. wat gaan zij betalen????

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Het is goed dat deze mensen een beter onderdak krijgen dan in tenten en niet van hot naar her worden gesleept.

  reageer
 • Bert

   

  Wees open, er zijn 226 alleenstaande jongemannen aangekomen en 1 gezin.

  reageer
 • Kortom,90 % mannen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert