Bomdreiging scholengemeenschap De Meergronden

ALMERE
Scholengemeenschap De Meergronden in Almere Haven heeft maandagochtend met een bomdreiging te maken gehad

De school werd gewaarschuwd dat op Facebook een bericht stond dat om 12.00 uur een bom in de school zou afgaan. De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie en burgemeester Franc Weerwind besloten de school niet te ontruimen.

Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Politie en het OM zijn een strafrechtelijk onderzoek begonnen. De school heeft de ouders en leerlingen in een brief van de situatie op de hoogte gesteld.

reacties (30)

 • Daniel

   

  Allemaal doe-het-zelfers... De politie weet echt wel waar ze mee bezig zijn. Is wel makkelijk zeg, ik wil niet naar school mijn vrienden ook niet. Laat ik een zogenaamde bommelding doen hahahaha Kom op zeg, je laat je toch niet bang maken! Onze veiligheidsdiensten weten wat ze doen!

  reageer
 • MV

   

  Eerst even ademhalen,de school is wel ontruimt onder de noemer dat de leraren iets moesten bespreken. Onze zoon kwam om 11.50 aanfietsen ,dus voor het kritieke tijdstip was hij en ik denk wel meer al weg . Daarnaast zit de school even niet te wachten op een paar duizend ouders die met allerlei paniek verhalen en toestanden de lijnen blokkeren.Ze hebben daar echt wel iets anders aan hun hoofd! Ben er van overtuigd dat er echt wel tekst en uitleg komt zodra er iets duidelijk is maar alles heeft tijd nodig en dat gaat trager met boze en paniek reactie's.....

  reageer
 • Ben

   

  Inderdaad, de politie en OM, overheid enz. hebben echt wel het beste met ons en onze veiligheid voor ......... nou ja, een ex-minister Bos en de zuster van de dader ............ je kan je natuurlijk een keertje vergissen !

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Mevrouw, het is alsof er iemand met een briefje op zijn rug loopt waar wat lolligs op staat. Niemand gaat dat handelen alsof het echt is. Je kan de school wel sluiten. Waarom zou je dat bij een tekstje van een dwaas op internet wel doen.

  reageer
 • Buijs FP

   

  Bij deze vind ik het een schande dat wij ouders pas in de avond een mail van de Meergronden hebben gekregen omtrent deze gebeurtenis. De school had gewoon moeten ontruimen na zo'n melding , en zeker in deze tijd. Ik vind dat de Drie hoek overleg hebben gefaald bij deze melding Er had op dat moment gewoon ontruimd moeten worden tot nader onderzoek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  En als dat 'wissewasje' nu een èchte bom was geweest? Alleen die gedachte lijkt me genoeg voor ontruiming.

  reageer
 • anoniem

   

  wij als leerlingen wisten van niks. pas toen we thuis waren kregen we het te horen dat er een bom dreiging was. ik vind dat je als school ook gewoon de leerlingen kunt vertellen op school wat er aan de hand is. wij zie ook gewoon dat er politie loopt bij school en in school dus kan je ons als leerlingen tenminste in lichten wat er speelt.

  reageer
 • Casper Overeem

   

  Ik vind het schandalig, we hoorde pas in de avond wat er aan de hand was en niet in de middag. Als er een dergelijke dreiging is, ongeacht uit welke hoek, dan vind ik dat de school voor die tijd ontruimt had moeten zijn. Al is het alleen maar, het zekere voor het onzekere, om de leerlingen in een veilige plek onder te brengen of te beschermen. Ik als ouder heb totaal niet het gevoel dan mijn kind nu daar VEILIG op school is, want afwachten of het echt gaat gebeuren is in mijn ogen spelen met mensen levens waaronder ook mijn kind. Ongeacht wat het ministerie, politie en de burgemeester gezegd hebben, vind ik dat de school op tijd ontruimt had moeten zijn. Met vriendelijke groeten, Bezorgde ouders

  reageer
 • Patricia

   

  Luister zelf maar eens goed. Ja het was een Facebook post maar mevrouw Huis zegt "de dreiging was dusdanig concreet dat de politie het nodig vond ons te informeren". Het OM is op school geweest dat doen ze niet als het meteen duidelijk is dat het een zieke grap is van één of andere droeftoeter. Wat meer weet jij dat je met zoveel zekerheid kunt zeggen dat het onzin is en dat er geen risico genomen is??? Werk jij soms voor één van de genoemde instanties? Vertel mij dan ook maar eens waarom wij als ouders zulke summiere informatie krijgen en er niet uitgelegd wordt waarom er niet meteen is ontruimd zodra de school op de hoogte was gesteld? Waarom in de mail gezegd wordt dat de melding bij school binnen kwam en in het radio fragment dat school door de politie geïnformeerd is?? Ik ben gewoon een bezorgde ouder die echt niet op haar achterhoofd is gevallen en vind dat alle ouders fatsoenlijk geïnformeerd hadden moeten worden, mag ik poffer misschien?!

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Jaja, voor iedere wissewasje van een tekstje op socmedia ontruimen. Dan ben je echt de weg kwijt. Stel je voor dat ze voor alle stoere praat op het schoolplein ook zouden ontruimen dan was er helemaal geen school meer. Goed gedaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Joop, we zijn niet dom. Als ouder wil je alleen dat het maximale gedaan wordt. Ontruimen hoort daarbij. En vertrouwen in de autoriteiten.....nee dus.

  reageer
 • krek

   

  onzin. er is geen risico genomen. Zowel politie, school als ministerie nemen NOOIT risico in dit soort zaken. De dreiging was ook niet concreet (luister eens goed) maar was een algemene facebook post waarin ook de meergronden werd genoemd. Je denkt toch niet dat er íemand op die school of bij de politie denkt "o, we zien wel". Natuurlijk niet.

  reageer
 • Patricia

   

  Dat risico is mijns inziens al genomen Joop. Dit schijnt om 9 uur al bekend geweest te zijn, in eerste instantie (luister naar bericht op Omroep Flevoland) was de dreiging concreet. Toch niet ontruimd dan neem je in mijn ogen en risico punt! Dit krijg je nu met de summiere informatie die er verstrekt is. Dat in een mail die ik pas om 18.48 uur heb ontvangen en waar ik niet eens op kon reageren al zou ik willen want reacties moesten maar via het algemene mailadres. Bellen kon ook niet gezien de tijd. En nee dom ben ik zeker niet heb m'n diploma's wel hoor maar ben wel een bezorgde ouder die vind dat "de driehoek" hierin zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

  reageer
 • lelystad

   

  Lees jij wel wat er staat? " De school kreeg MAANDAGOCHTEND een melding dat er om 12.00 uur.." Dus eerst zelf het hele verhaal lezen en niet alleen de reacties! Omroep Flevoland heeft namelijk ALLANG het bericht aangepast.

  reageer
 • Astrid

   

  Uhmmmm ouders en leerlingen in de middag op de hoogte gebracht?? Ik als ouder kreeg om 18.50 uur een brief. Mijn dochter wist van NIKS.

  reageer
 • linda

   

  Eens!!! Hoewel ik er echt wel van uit ga dat de veiligheid ten alle tijden bovenaan gestaan heeft, en dat ze echt het beste voorhebben met de kinderen, zegt de mamaleeuw in mij: waarom niet ontruimen? Zekere voor het onzekere en zo... maar eerlijkheidshalve moet je dan ook toegeven dat we niet de gehele situatie kennen, en dus ook niet weten hoe reeël deze bomdreiging is geweest......

  reageer
 • Joop

   

  Lieve, lieve reageerders die boos zijn. Jullie denken toch niet echt dat er ook maar het kleinste beetje risico wordt genomen he? Zo dom zijn jullie toch niet he? Al dat geroep en geblaat, denk toch even 10 seconden na voor je reageert. Als er ook maar iets van twijfel was was natuurlijk direct ontruimd. En dan serieus reageren met "wat als mijn kind niet meer thuis was gekomen", boehoe... je moet er echt vanuit gaan dat politie geen risico met onze kinderen neemt hoor wat een onzin die reacties... de facebook plaatser zal zich snel moeten verantwoorden.

  reageer
 • Frank

   

  Leest nou niemand wat er staat gisteren toen was het zondag is de school dicht

  reageer
 • cali

   

  wat een afgang dit! Meergronden zou zich moeten schamen dat er zo een groot risico wordt genomen en wordt 'gegokt' dat er geen bom zou zijn met als inzet de levens van de kinderen. Inderdaad wat als het wel zo is/was....!!!! Kunnen we onze kinderen nu nog veilig naar school laten gaan of komen ze niet meer thuis? wie /wat/ waar? doet politie onderzoek om bv het IP-adres te achterhalen of gaan ze eerst koffie drinken? En zoals Serge zegt elke mafkees kan tegenwoordig overal met van alles komen .

  reageer
 • .\/\/.

   

  Moedig? Onverantwoord!

  reageer
 • ANNEKE

   

  Patricia helemaal mee eens wat een schande heb er geen goed woord voor !!!!! ben zo boos

  reageer
 • Shireen

   

  Ik Ben een rustige ouder, maar ik kook van binnen. Waarom heeft Niemand wat door gehad op school? Oefenen ze hier niet in? Grap of niet, ontruiming al was het onder de noemer oefening. Liever 10x te veel ontruimen Dan een x te weinig? En als vanuit angst mijn kind morgen thuis gehouden word Dan is er een ggd melding ivm teveel ziekmelding. Mijn primitive motherly feelings zegt hou je kind bij je.... Want ik voel geen veilige Vertrouwde omgeving voor mijn kind Wanneer er gepraat maar niet ontruimd word. Het laatste is hier nog niet over gezegd.

  reageer
 • Wauw. Ik weet nog dat iemand als examen stunt een verdacht pakketje op een van de wc's achter had gelaten. We hadden mooi rest van de dag vrij. En hierbij ontruimen ze niet? Juist nu elke debiel met gemak uit kan vogelen hoe je zoiets in elkaar flanst. Belachelijk. Hoop inderdaad dat ouders zoals Patricia de poot stijf houden en opheldering eisen. Dit kan zomaar niet! Élke dreiging hoort serieus genomen te worden!

  reageer
 • Serge

   

  Moedig? ?????? Slap zul je bedoelen! !!!!! Echt weer weerwind !!! Eelde geblaat maar weinig wol !!!

  reageer
 • Patricia

   

  Moedig besluit inderdaad want wat als we nou eens van het slechtste scenario uitgaan en het geen vals alarm was? Dan spelen school, het OM, de burgemeester en de politie met het leven van mijn en vele kinderen!!! Vraag me af hoe bovengenoemde dan aan mij hadden uitgelegd dat mijn kind nooit meer thuis komt. De informatie in de mail (niks brief) was summier. Ik wil precies weten waarom er niet ontruimd is want in de mail komt niet duidelijk naar voren wanneer het vals alarm bleek. Voor of na het besluit niet te ontruimen?! Misschien is het handig als school zich samen met politie en justitie verantwoord tijdens een informatieavond.

  reageer
 • Vader

   

  Onbegrijpelijk dat er in deze tijd niet wordt ontruimd. Regelmatig vinden er ontruimingsoefeningen plaats en dan is er een keer een aanleiding en dan wordt er NIET ontruimd. Onverantwoord van de driehoek, burgemeester, officier van justitie en politie. Als het een kwajongensstreek is breng het dan niet naar buiten i.p.v. paniek te schoppen door de school en de media te informeren!! Blijkbaar serieus genoeg om iedereen te informeel maar niet ontruimen. Gemeenteraad, ik zou zeggen de burgenmeester ter verantwoording roepen.

  reageer
 • zondag

   

  Gisterochtend zou het ontruimen geen probleem zijn geweest: het was toen zondag

  reageer
 • Sam

   

  Gisteren was het zondag dan zijn er toch geen leerlingen?

  reageer
 • Valt weinig te ontruimen op zondag. Staat toch echt gister ochtend en dat is zondag

  reageer
 • Michel

   

  Dat is een miedig besluit om de school niet te ontruimen. Gelukkig was het vals alarm.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert