Flevolandse basisscholen presteren het slechtst

FLEVOLAND
Flevolandse basisscholen presteren het slechtst op hun eindtoets. Dat concludeert RTL Nieuws, dat alle scholen in Nederland met elkaar vergeleek.

Flevolandse scholen scoren gemiddeld een 6,8. De Limburgse basisscholen doen het met een 7,3 het best.

RTL Nieuws heeft de resultaten van de scholen vergeleken met de scores van vergelijkbare scholen. De scholen kregen een rapportcijfer waarbij ook de sociale, economische en culturele achtergrond van de leerlingen is meegenomen.


reacties (7)

 • Swiebertje

   

  Het is wel iets genuanceerder. In de NOP, Zeewolde en op Urk scoren de scholen veel beter dan in Lelystad en Almere. Die laatste twee steden halen het provinciaal giemiddelde omlaag!

  reageer
 • Gerrit Hakvoort

   

  Welke school scoort het best in Flevoland?

  reageer
 • Dirk2

   

  Prima toch binnen onze zesjes cultuur? En dat onderzoek volstaat overigens niet geheel, helaas....

  reageer
 • Nol

   

  Een 6,8 of een 7,3 vind ik niet zo'n groot verschil hoor! Dus valt wel mee..

  reageer
 • leo

   

  Is er wel iets goed in Flevoland? elke week lees ik waar we slecht in zijn

  reageer
 • Klaad

   

  Het is allemaal om het geld te doen.

 • laat alle reacties zien
 • Rudi

   

  De zgn. methode professor Dronkers die RTL hanteert kan niet zomaar beschouwd worden als rapport-cijfers (1-10). Deze Dronkers-cijfers lopen van 4 tot 7 en van 7 tot 10. Een 7 betekent dat een school geen enkele toegevoegde waarde heeft. (lees: doen het evengoed als de school-vergelijkingsgroep). Boven de 7=de school doet het beter dan de vergelijkings-groep. Onder de 7=doet het slechter dan de vergelijkingsgroep. School De Kleine wereld met een 5,1 doet het dus heel slecht. Wat opvalt is dat het zgn. IKC (integraal kindcentrum) De Ruimte ook slechter scoort dan de vergelijkingsgroep. (geen cijfer want ze bestaan nog geen 3 jaar)

  reageer
 • Johan1o0

   

  Omroep Flevoland: wat is het nou? Slechtst of matig? Opmerkelijk bericht geving over scholen ( teams van leerKRACHTEN) die onder moeilijk omstandigheden (o.a. bezuinigingen, schokkend zwak bestuur,enz) een voldoende ( 6,8) halen. Kortom: stop eens met het gezeur over onderwijs!

  reageer
 • Rudi

   

  Ik zou me eens verdiepen als ik jou was in de methode v Prof. Dronkers die RTL hanteert. Een 6,8 is beslist geen voldoende in dit onderzoek. Zoals ik al schreeft het zijn geen rapport-cijfers in de oude zin. Een 6,8 in dit onderzoek betekent dat de school geen enkele toegevoegde waarde heeft. Een 7 is in dit geval een school zonder kraak of smaak, om het zo te zeggen. Een school die het evengoed doet als de school-vergelijkings-groep. Onder de 7 zijn scholen die het slechter doen dan de vergelijkignsgroep. Overigens doet de inspectie het net zo met vergelijkingsscholen. Met dien verstande dat RTL uitgaat van een gemiddelde score van de afgelopen 3 jaar(gewogen score) om schokken te elimineren en daar de score 2015 tegen afzet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert