Tien jaar cel voor drogeren homo's

ALMERE
Tien jaar cel, dat is de straf voor een Amsterdammer die drie homo's heeft gedrogeerd en bestolen. Van nog eens acht andere mannen werd de pinpas en code ontfutseld en duizenden euro's gestolen. Eén slachtoffer overleed, maar volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat dat door het drogeren komt. Tegen de Amsterdammer was 16 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie.

De zaak kwam aan het rollen toen een slachtoffer uit Almere (foto) een oproep deed om de daders te vinden. De handlanger van de dader kreeg drie jaar cel. Deze man uit Bussum gebruikte technologie om pincodes af te kijken en bij hem thuis werden nog eens 50.000 xtc-pillen gevonden.

De daders spoorden hun slachtoffers op via een homodatingwebsite. Het waren steeds mannen die een vriend zochten. De Amsterdammer sprak meerdere keren af tot hij hun pincode had. Ongemerkt verwisselde hij hun pinpas. Tegen de tijd dat de mannen erachter kwamen, waren steeds bedragen tot tienduizenden euro's verdwenen van (spaar)rekeningen. De rechtbank noemde de Amsterdammer listig en doortrapt.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert