Tjibbe Joustra houdt toezicht op Floriade

ALMERE
Tjibbe Joustra is voorgedragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen  van de Floriade. Dat heeft de gemeente Almere bekendgemaakt. Joustra is voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en voorheen Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Hij werkte ook voor het ministerie van Landbouw.

Ook zijn twee kwartiermakers aangesteld. Oud-PvdA-gedeputeerde van Friesland Jannewietske de Vries is beoogd directeur van de Floriade BV. Zij sleepte voor de gemeente Leeuwarden de titel Culturele Hoofdstad 2018 binnen. Jan Willem Griep, oud-Rabobank directeur en oud-Floriade directeur, is beoogd financieel directeur.

De Vries en Griep worden door de gemeente Almere per uur betaald. Tjibbe Joustra ontvangt jaarlijks 25.000 euro. De drie gaan op 1 januari aan de slag.


reacties (18)

 • Nu ik even

   

  Ach, Tjibbe. Uit zijn indrukwekkende CV wordt graag de marmeren vloer in zijn op overheidskosten ingerichte kantoor weggelaten ... De man is hopelijk bekwaam (ik bedoel: heeft een goed netwerk) en heeft hopelijk geleerd. Hoewel, een marmeren oprit naar de Floriade ...

  reageer
 • Hannes

   

  Hopelijk ziet Tjibbe Joustra goed in dat de geplande locatie, niet geschikt is voor de Floriade en woonwijk. Wat miljoenen euro's zal besparen. En bespaar Àlmere voor verdere verpaupering.

  reageer
 • -Z-

   

  De wethouder is vol lof. Ook verteld de wethouder dat de heer Joustra zowat volledig verantwoordelijk wordt gedacht voor de aansturing. Zo ook directeur De Vries, hoe wrang. Zij heeft voor Leeuwarden de titel ''Culturele Hoofdstad van Europa 2018'' binnen gehaald. Die titel wilden INWONERS van Almere ook dolgraag. Die titel betekent namelijk FEEST van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Voor en door inwoners. In Almere is door de VVD en de PvdA de steun voor deze titel ingetrokken, omdat zij bang waren voor de PVV. Cultuur was een heikel punt, de partijen bogen toen voor de PVV-angst in plaats van te staan voor inwoners en hun feest. De Floriade kwam als alternatief. Nu dus gerund door de dame die ONS feest heeft ''afgepakt''. Als je dit met visie en gevoel bekijkt voelt alles zo wrang. Almeerders kunnen in 2018 al gaan zien wat wij gemist hebben met die titel. En daarna mogen we beleven wat ons gemeentebestuur voor alternatief Floriade feestje heeft weten te regelen in de korte zomer van 2022. Ik kan en ga in ieder geval naar Leeuwarden, daar komt het wel goed met hun feest. Maar of ik in 2022 nog naar wat dan over is van het Utopia-eiland kan of wil betwijfel ik.

  reageer
 • Tja

   

  Daar gaan weer tonnen richting de toekomstige flop. Let op na de floriade komen er grote onderzoeken: waar is het misgegaan, hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen. Er wordt dan gewezen naar toenmalige politici, ook gaat men zeggen "met de kennis van nu".

  reageer
 • Jan

   

  Dat ze dit aan Joustra vertrouwen onbegrijpelijk denk maar aan UWV verhaal. Ze hebben wel gelijk dat ze en plafon van €25000 per jaar hebben ingesteld, ik denk dat hij er niet veel voor doet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wallander

   

  Dikke ego tripper .ze laten zich weer in het pak naaien.

  reageer
 • Serge

   

  Tuurlijk. Toezicht houden.... wanneer stopt de waanzin van het toeschuiven van dit soort klusjes. Ik walg hier oprecht van.

  reageer
 • joop

   

  die Tjibbe he, die moet dus toezicht houden, hahaha. bij zijn vorige banen is dat niet echt gelukt, acht uitgedrukt. Miljoenen uitgeven aan verbouwingen en hele dure meubels voor directiekantoren uwv onder andere...

  reageer
 • Hannes

   

  Eindelijk iemand die dan zeker moet weten hoe het niet moet. En dan nog bijtijds dat hele gebeuren kan stoppen.

  reageer
 • Klaas

   

  Per uur betaald..... Staat geen uurtarief bij. Als ik als zzp'er 300euro per dag vraag is dat al te veel. Hoe zit dat bij hun? Eurootje of 1000 per uur incl reiskosten, belasting, pensioen, ziektekosten, extra uitgaven enz enz. Ben wel benieuwd naar hun uur tarief.

  reageer
 • ron

   

  grappig ... Leeuwarden heeft de Floriade-competitie niet gehaald maar de leiding-dame komt wel weer uit Leeuwarden. En Joustra klinkt ook al Fries.

  reageer
 • piet

   

  Weet je , we vragen gewoon de directeur die met een salaris van een paar ton de vorige floriade voor miljoenen in de schulden liet uitkomen. Goed idee!

  reageer
 • peteratea

   

  Tjibbe Joustra is niet iemand contact heeft met de samenleving. Triest dat uitgesproken hij dit moet gaan leiden. In januari 2002 werd Joustra voorzitter van de Raad van Bestuur van de uitkeringsinstantie UWV. In 2003 raakte hij in opspraak door een miljoenen verslindende verbouwing van het hoofdkantoor van deze dienst, en met name van de directievertrekken. Deze zouden somptueus aangekleed zijn met natuursteen en kersenhout en dergelijke. Dit was in schril contrast met de reorganisatie bij het UWV waarbij honderden banen geschrapt werden. De dure verbouwing kwam aan het licht doordat RTL heimelijk gefilmde beelden binnen het UWV-gebouw openbaar maakte. Nadat over deze affaire Kamervragen waren gesteld, raakte Joustra in een conflict verwikkeld met minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus. Hij zou de minister hierover onjuist hebben ingelicht. Op 14 februari 2004 eiste De Geus het vertrek van Joustra, en in maart 2004 kwamen ze een vertrekprocedure overeen. De vertrekprocedure hield onder andere in dat Joustra binnen een jaar een nieuwe passende functie binnen de publieke sector zou krijgen, Joustra vertrok op 1 april 2004 bij het UWV.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik voel altijd wat ongemak als deze heer in beeld komt. Joutstra is ie wel helemaal te vertrouwen? Kan me de veel te dure verbouwing UWV nog herinneren. Ooit door de Geus weggestuurd maar de Geus halde ook vreemde streken uit. En kennis van voedselkwaliteit? Nou daar mag ook nog wel wat in worden bijbestuurd.Volgens mij heeft Annemarie Almere nog niet echt los weten te laten.

  reageer
 • Piet

   

  Nee! De directeur van de laatste Flopiade met miljoenen verlies gaat dat hier nog een keer doen. IS IEDEREEN GEK GEWORDEN? Waarom WEER deze man. Hier klopt iets niet.....is er echt niemand anders die dit wil voor 3 ton per jaar de komende 6 jaar...

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Zojuist schreef ik onderstaande reactie op de vermeende benoeming van mevr. J. de Vries tot directeur van de Floriade b.v.. Maar nu dhr. Tjibbe ( marmeren vloeren en gouden U.W.V. kranen ) Joustra haar gaat controleren, ben ik geheel gerust gesteld ( maar niet heus ). En wederom heeft het politieke baantjes carrousel perfect gefunctioneerd ! En wederom rolt er een P.v.d.A -er uit. Iemand die nog nooit een dag in het bedrijfsleven gewerkt heeft en zich enkel bekwaamd heeft in het uitgeven van andermans geld. En zo onbetrouwbaar is dat ze zelfs haar eigen partij genoten besodemietert, zie het artikel van Wiebe Dooper in Liwwadders van 4 april 2015. Twijfelt u er nog aan hoe het met de Floriade zal aflopen ? Sterkte, belastingbetalers !

  reageer
 • Kees

   

  Zo Alles is nu geregeld begrijp ik hieruit

  reageer
 • sjonny

   

  Sommige mensen denken echt dat ze overal verstand van hebben. Dit zijn echte baantjes jagers, alles aanpakken voor veel geld... Als dit maar goed gaat...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert