Tweede Kamer wil meer geld voor Marker Wadden

FLEVOLAND
De Tweede Kamer heeft het kabinet opgeroepen meer geld uit te trekken voor de Marker Wadden. Als er ruimte is in de begroting van Economische Zaken wil de Kamer dat er maximaal 7 miljoen euro extra voor de moeraseilanden in het Markermeer wordt uitgetrokken. Als dat lukt, moeten daarna ook andere partners de portemonnee trekken om de financiering rond te krijgen.

De Tweede Kamer heeft een motie van de PvdA en de ChristenUnie met die strekking aangenomen. De eilanden in het Markermeer worden aangelegd met slib van de bodem.

Het gebied wordt zo aantrekkelijker voor watervogels en de waterkwaliteit wordt beter als de dikke laag slib van de bodem verdwijnt.

reacties (5)

 • lelystedeling

   

  Inpolderen die Markerwaard(meer). De grootste vervuiler met slib was Rijkswaterstaat !

  reageer
 • ron

   

  "overwegende dat, zolang de bouwinfrastructuur en het baggermaterieel aanwezig zijn, het resterende deel van het project tegen relatief beperkte kosten kan worden aangelegd; verzoekt de regering om, bij vrijvallende middelen in de begroting voor waterkwaliteitsmaatregelen tot een maximum van 7 miljoen euro in overleg met Natuurmonumenten te overwegen deze middelen aan te wenden als aanjaagbedrag om de financiering van de volgende stap van de Marker Wadden rond te krijgen,"

  reageer
 • Jeroen

   

  Kan deze overheid zich niet beter bezig houden met belangrijkere dingen? Of loopt alles lekker op rolletjes meneer Rutte?

  reageer
 • KC

   

  Wie steekt er nu geld in modder. Gewoon een kleine Markerwaard maken. Hiermee kan je heel wat problemen oplossen zoals een vliegveld e.d.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Ja, met de aanvliegroute over uw huis.

 • Peter

   

  Meer geld, MEER GELD.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert