VVD wil discussie over bezuiniging Corrosia

ALMERE
De VVD in Almere wil met de rest van de gemeenteraad en wethouder Frits Huis in discussie over de bezuiniging die is opgelegd aan kunstencentrum Corrosia.

De collegepartij reageert daarmee op een oproep van Corrosia-directeur Ronald Venrooy. Die vreest de deuren te moeten sluiten als gevolg van een bezuiniging van de gemeente.

Vanaf 2017 zou de subsidie met 100.000 euro per jaar worden verminderd. Corrosia zegt deze korting van ruim 30 procent op het totale budget niet op te kunnen vangen. Volgens Hilde van Garderen van de VVD gaat haar partij het onderwerp in januari op de agenda zetten.

reacties (4)

 • Kees

   

  Autowegen kunnen niet zelfstandig functioneren, voetpaden ook niet. (Toegankelijke) parken en bossen ook niet. De meeste zorginstellingen niet. Sportverenigingen zouden nauwelijks bestaan als zij een commerciële prijs voor hun gronden/gebouwen zouden moeten betalen. Met al die zaken ook maar stoppen?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Sluiten die keet ! Laat liever de bussen verder/fatsoenlijk rijden met dat geld!

  reageer
 • frank

   

  Hmmm dan moet ik ook maar stoppen met het stemmen op de VVD. Waarom hier onnodig blijvend, jaar in jaar uit, geld in pompen. Indien iets nooit zelfstandig kan opereren moet je de stekker eruit trekken. Zeker als het publiek wat het trekt heel gering is. Lijkt wel blufpoker. Stoppen met deze belachelijke sponsering.

  reageer
 • joop

   

  hoeveel bezoekers komen er eigenlijk per jaar ? 5000? veel meer is echt onmogelijk. En daar in totaal een half miljoen subsidie voor krijgen? schandalig, echt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert