Zaak transgender Gralike wordt onderzocht

DRONTEN
Bureau Gelijke Behandeling Flevoland gaat de zaak van transgender Rhianna Gralike uit Dronten onderzoeken om te bepalen of er sprake is van discriminatie. Dat laat directeur Arja Kruis woensdagmiddag weten.

Gralike wil dat Bureau Gelijke Behandeling Flevoland uitzoekt of pastoor Hans Boogers van de Norbertusparochie uit Dronten zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie. Zij sprak dinsdagmiddag met kardinaal Eijk in Utrecht over de oplopende ruzies binnen het bestuur.

Enkele maanden na haar aanstelling als penningmeester verzocht pastoor Boogers kardinaal Eijk om haar te ontslaan, omdat ze transgender is. Volgens de pastoor is het transgender zijn in strijd met de kerkelijke leer.


reacties (12)

 • Piet v liere

   

  Mooie vrouw !!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als een asielzoeker iets over homoseksuelen zegt is de wereld te klein, en wordt er driftig met de grondwet gewapperd. Als een transgender door de katholieke kerk gemangeld wordt zijn hoon en seksistische opmerkingen haar deel. Kennelijk is tolerantie alleen verplicht voor buitenlanders.

  reageer
 • Peter

   

  Wel bijzonder dat als transgenders in een AZC worden gelaagd c.q. gediscrimineerd de slachtoffers verplaatst worden. Maar we wisten inmiddels al dat alleen autochtonen kunnen discrimineren.

  reageer
 • Rob

   

  Piet Gralike ga gewoon iets nuttigs met je tijd doen ipv steeds weer in het nieuws te komen om aandacht te trekken. Als je een echte kerel dan laat je gewoon niets meer van je horen en is het publiek ook weer tevreden.

  reageer
 • Poe

   

  De echte Gristen staat op, intolerant en discriminerend..

 • Zo een lekker ding kan je toch niet weigeren...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gerrit

   

  Was de parochie er maar mooit aan begonnen

  reageer
 • BEN

   

  Aangenomen dat Pastoor Boogers het eens is met "Heb Uw naaste lief als Uzelf" moet hij wel een Godsgruwelijke hekel aan zichzelf hebben !

 • Petra

   

  Mevrouw Gralike zoekt de media, omdat ze haar gelijk wil halen. Het bericht zorgt er bij mij alleen maar voor dat ik haar zou afwijzen als ze bij me zou solliciteren. Discriminatie? Hierbij alvast mijn excuses, mocht ze een poging wagen.

  reageer
 • joop

   

  Zo moe van de berichtgeving over deze mevr/meneer

  reageer
 • KC

   

  Zij mogen wel de hele katholieke kerk wel eens doorlichten. Er zijn binnen deze kerk nog meer vromen van discriminatie. Er is veel mis denk maar eens aan vrouwen die geen priester kunnen worden, homofielen worden uitgesloten, anti anticonceptie, pedofilie binnen de kerk, e.d.

  reageer
 • Marijke

   

  Rihanna, ik heb begrepen dat de Remonstranten een stuk toleranter zijn. Heb je daar al eens contact mee opgenomen? Tenslotte gaat het allemaal om dezelfde God, Zoon en Heilige Geest, en zoals Paulus al schreef: de liefde (1 Korinthiërs 13).

  reageer
 • Fred de vries

   

  Rhianna grafiek wil laten onderzoeken of de pastoor heeft gediscrimineerd. Mij lijkt zo'n onderzoek volslagen zinloos, zij niet dus zet ze het door. Welke mening de juiste is maakt even niet uit. Het lijkt me vrij logisch dat ze gewoon vanwege haar geslachtsverandering gediscrimineerd wordt. Wat mij bezighoudt is de vraag: Kan de kerk, ongeacht wat voor persoon of geaardheid deze persoon heeft, nu niet eens eindelijk op een volwassen en respectvolle manier met haar parochianen dan wel naasten omgaan? Dat zou de lucht opklaren. Wat zou Jezus zelf in deze situatie gedaan hebben?

  reageer
 • Kaassie

   

  Jezus hield niet van penningmeesters en heeft deze dan ook uit de Tempel verwijderd ( ook niet zo heel netjes, als je het verhaal in de Bijbel leest)

 • Kitty

   

  In 2015 is het trouwens ook nog onbegrijpelijk dat mensen überhaupt nog een religie aanhangen in een god of godheid geloven. Verder sta ik 100% achter Rhianna; het is bespottelijk dat je als mens op zo'n manier wordt behandeld op gronden die echt werkelijk nergens op slaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert