NS-personeel wil actie voeren na geweldsincidenten in Almere

ALMERE
NS-medewerkers gaan donderdag actie voeren op station Almere Centrum. Aanleiding is de agressie van de afgelopen dagen tegen Veiligheid en Service-medewerkers. Een aantal van hen liep daarbij verwondingen op zoals botbreuken en kneuzingen.

FNV Spoor maakt zich ernstige zorgen over de toename van agressie op station Almere Centrum. De vakbond wil dat de afspraken worden nagekomen die gemaakt zijn nadat in maart van dit jaar een conductrice op het station van Hoofddorp zwaar werd mishandeld. Het 44-jarige slachtoffer moest voor diverse breuken in haar gezicht worden geopereerd.

Veel medewerkers zijn het geweld meer dan zat. Het ziekteverzuim is hoog en ook zijn er mensen op zoek naar een andere baan. Volgens FNV Spoor kan het zo niet langer: "Er moet iets gebeuren voordat er nog meer gewonden vallen," aldus een woordvoerder.

Volgens de vakbond wordt het tijd voor extra mensen en middelen, omdat onder personeel het gevoel van onvrede en onveiligheid toeneemt.

reacties (10)

 • Tsja

   

  Al zoveel actie gevoerd. Helaas mensen praten helpt niet meer in deze maatschappij.

  reageer
 • Dennis

   

  Nooit meer laten reizen met het OV dat tuig en het probleem is opgelost. Deze gasten per direct een harde les leren, lekker laten schoffelen buiten en financieel aanpakken. Helaas is financieel aanpakken de enige manier tegenwoordig om iets voor elkaar te krijgen.

  reageer
 • Peter

   

  Wat een goed werk doen die medewerkers elke dag! Jammer dat een klein groepje niet het respect kan opbrengen...Dit heeft veel impact op iedereen! Laten de daders tot bezinning worden gebracht door ze mee te laten lopen met conducteurs voor 3 maanden! Orde, netheid en gastheerschap als te leren lessen!

  reageer
 • Evros

   

  Goed zo medewerkers van de NS , blijf actie voeren en laat Nederland (en zeker dat rottuig de criminelen ) weten dat het menens is. De goeden moeten onder de kwaden lijden ! Blijf desnoods staken totdat er maatregelen genomen worden die er toe doen. Voor mij part mag het personeel bewapend worden en schieten wanneer nodig. Als er iemand achter mij bij het inchecken probeert door het poortje te gaan, heeft ie niet weinig pech !

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En bij het staken resp. vragen om maatregelen vraag maar meteen een 100% verbetering van het OV / NS beleid tegenover de echte reiziger. Anders worden / zijn jullie altijd nog steeds de klos en het pispaaltje die het moet ontgelden en de gefrustreerde & bedrogen reiziger te woord moet staan bij impopulaire (beleids)maatregelen, storingen enz. Niet jullie hoge baas persoonlijk. Die zit in zijn limousine met chauffeur als die naar huis moet. Net als bij met de Fyra wordt de reiziger telkens maar in de kou gelaten en nu voelt (eindelijk) het personeel ook hoe dat is. Versta me goed : Geweld is nooit een goede oplossing en je moet van elkaar afblijven maar voor velen wel het laatste redmiddel resp. De uitlaatklep en dat er zoveel incidenten zijn is gewoon dat er ook bij de normale mensen het emmertje al behoorlijk is gevuld (door mede vele OV perikelen) en dus de laatste druppel die de emmer last overlopen niet meer op zich laat wachten. Mede daardoor zou ik tegenwoordig niet in een service-beroep/-baan van een groot bedrijf gaan werken waar je vele mensen persoonlijk te woord moet gaan staan (zeg klanten'service'). Als klein tandwieltje in de grote machine kun jij toch weinig tot niets veranderen voor de 'klant'. Je bent er meer als 'doekje voor het bloeden' of pispaaltje ipv. de hoge baas. Als je toch zoiets gaat doen moet je niet verwonderd zijn dat het niet zo leuk is. Aan het NS/OV personeel ( in het algemeen): Start de staking/campagne : " We zijn geen pispaaltje!" En dat van 2 kanten : geen pispaaltje voor de reiziger maar OOK niet voor jullie bedrijf/hoge bazen die veelal de reiziger in de kou laten staan en het maar bij jullie neerleggen om hem weer te kalmeren.

 • Forse straffen uitdelen en geen boetes dat werkt niet, gevangenis straf geven staat leuk met solliciteren pak je ze veel langer mee.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ohm1981

   

  Hogere straffen, dan denken ze de volgende keer wel beter na.

  reageer
 • Kareltjeq

   

  Zolang de daders er vaak met fopstrafjes vanaf komen (zoals boetes en schadevergoedingen die toch nooit betaald geen worden), zal het probleem alleen maar erger worden. In de ochtendspits valt het allemaal nog mee, maar in de avondspits en de uren daarna is het OV niets meer dan een mobiel psychiatrisch ziekenhuis.

  reageer
 • Mars

   

  Mensen die hun vingers niet thuis kunnen houden tegenover het OV-personeel levenslang uitsluiten van het gebruik van het openbaar vervoer lijkt me een mooi begin.

  reageer
 • ikke

   

  Het zijn juist vaak zwartrijders...

 • .\/\/.

   

  Ja, dat zal wel helpen.

 • Flevo Flevo

   

  Vat het niet verkeerd op maar om klappen te vangen, daarvoor zijn deze service en Veiligheid teams van NS voor, waar een conducteur weg kan lopen voor problemen, zijn deze teams ervoor om problemen op te lossen en helaas hoort daar ook geweld bij. Dus ja is het raar dat deze mensen regelmatig klappen krijgen? Nee ik vind van niet, hoort een soort van bij het werk, als je geen geweld wilt hadden ze een ander vak moeten kiezen in mijn ogen.

  reageer
 • Mars

   

  Volstrekt idiote manier van redeneren. Sinds wanneer hoort geweld bij hun werk?

 • Nol

   

  Een ander vak kiezen...waarom kiezen mensen voor geweld? omdat mensen tegenwoordig steeds vaker een kort lontje hebben en denken dat ze alles kunnen maken en zeggen zonder is te beseffen wat het voor een ander betekend! Geweld vind ik gewoon echt niet kunnen en het hoort er zeker niet gewoon bij!!

 • Almere

   

  Niet te geloven wat een kromme redenering, geweld hoort bij hun beroep pfffffffff je begrijpt er niets van kennelijk.

 • Daniel

   

  Als hun werk was "klappen vangen" zouden deze boa's ook uitgerust moeten zijn met geweldsmiddelen als wapenstok en pepperspray. Trouwens is het werk van een S&V medewerker niet het vangen van klappen, maar het verzorgen van een veilig en publieksvriendelijk OV! Wat een idiote uitspraak!

 • KeesN

   

  Niet alleen Almere Centrum (station)..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert