Gemeente past integriteitsbeleid aan

ALMERE
De gemeente Almere gaat het integriteitsbeleid aanpassen. Het college van burgemeester en wethouders wil daarover volgend jaar met de gemeenteraad in gesprek. Volgens burgemeester en wethouders moet de manier waarop zij aan de raad verantwoording afleggen over de integriteit van medewerkers verbeteren.

Het college komt tot die conclusie na vragen van de media en Almeerder Marc van Rooij. Van Rooij is initiator van de Almeerse Floriade en klaagde eerder over de gemeente.

Volgens hem hebben ambtenaren niet integer gehandeld na toewijzing van de Floriade aan de stad en zouden zij zich niet aan gemaakte afspraken hebben gehouden.

reacties (2)

 • Kritisch

   

  Wat veel schrijnender is, is dat de gemeenteraad, die als toezichthouders zijn aangesteld, al maanden op de hoogte zijn van misstanden. Ze een informeel clubje hebben gevormd maar daar dus schijnbaar niets mee hebben gedaan. De controle van de raad faalt dus volledig, ik verbaas me dat daar niet over wordt gepraat. Er ligt hier een mooie taak voor de griffie om de raad op te voeden en te wijzen op haar verantwoordlijkheden. De raad staat dermate ver weg van de werkelijkheid en is het contact met de burger volledig kwijt. Het verbaasd mij dan ook niet dat er steeds minder mensen gaan stemmen. Wat dat betreft heeft het er schijn van dat deze burgemeester dit soort zaken wel goed aanpakt en weet wat belangrijk is om vertrouwen te krijgen van de burgers, diezelfde burgers waarvoor de gemeente moet werken. Maar als ik raadslid zou zijn, dan zou ik me toch eens gaan bedenken wat je daadwerkelijke rol is buiten elkaar op het pluche houden en elkaar opdrachten en baantjes toe te schuiven via het politieke circuit.

  reageer
 • Max

   

  Dus een sportcontact persoon die ambtenaar bij het sportbedrijf is gaat tot het verleden behoren? Ben heel benieuwd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert