"Het gaat goed met de jeugdzorg in Flevoland"

FLEVOLAND
"Het gaat goed met de jeugdzorg in Flevoland," dat zegt wethouder Winnie Prins uit Zeewolde. Zij coördineert in Flevoland de overgang van de jeugdzorg naar de gemeenten. Voor januari waren Rijk en provincies verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

Sinds gemeenten jeugdzorg onder hun hoede hebben gekregen, zijn er niet of nauwelijks klachten binnengekomen, zo zegt Prins. Ook is er volgens haar geen kind tussen wal en schip gevallen.

De tevredenheid van Prins staat overigens in schril contrast met de cijfers van de Monitor Transitie Jeugd. Daaruit bleek eind vorige maand dat het aantal klachten over jeugdhulp in Flevoland juist stijgt.

reacties (9)

 • Barbara

   

  Wanneer OF volgt er een interview met een van de ouders?

  reageer
 • Peter

   

  Bemoedigende resultaten. Maar laten we niet vergeten om in deze decembermaand extra om te zien naar ouders en kinderen die het moeilijk hebben. De boodschap van dit soort berichten mag niet zijn dat we achter over gaan leunen...Zet hem op!

  reageer
 • Peter

   

  Er kan geen ijzer met handen worden gebroken. Deze fijne regering heeft alles op het bordje van de gemeenten gegooid met de helft van het geld. Kan niet anders dat het gaat knellen. In ieder geval moeten de VVD en PvdA stemmers niet zeuren.

  reageer
 • Diederich

   

  Typisch geval van iemand die achter haar bureau de rooskleurige rapporten van de instanties doorleest. Wat daar niet in staat is hoe die instanties (Jeugdzorg, Vitree) elkaar de bal (een kind!!!) toespelen omdat er geen budget is. Schandalig!

  reageer
 • arie

   

  Het gaat goed?...alles behalve.. We hadden tot februari dit jaar nog goede zorg voor onze oudste maar dat moest stoppen omdat de gemeente er geen geld insteekt terwijl het het voor veel kinderen een goed iets was.. Nu is er NIETS meer wat aansluit. Ook voor mijn jongste die ook extra nodig heeft is praktisch niets...en zo is dat voor vele..en ook het sociaal wijkteam en het jeugd en gezin team kunnen geen goede oplossing bieden omdat het er gewoon niets is en komen ze veelal met zorgboerderij maar dat is ook niet voor iedereen passende... Misschien moet ze eens aan de mensen zelf vragen ipv aan collega's.. Dit klopt voor geen meter!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Al ooit een wethouder gehoord die zijn eigen beleid niet geweldig vindt???

  reageer
 • tja

   

  Triest dit, over al problemen maar in Flevoland niet, dream on, kom achter je bureau vandaan.

  reageer
 • ouder van een kind met een hulpvraag

   

  Waar komt deze mevrouw vandaan.. De problemen zijn niet te óver zien..nog elke dag krijgen we weer een brief waarbij we ons afvragen of ons kind nog wel de hulp kan krijgen die nodig is.. zelfs voor onze advocaat zijn de huidige regelingen onbegrijpelijk.. de afspraak die vandaag is gemaakt wordt morgen al weer ondermijnd.. hoe zo geen kind valt tussen wal en schip.. Ik zie niks anders.... Misschien eens een gesprekje aangaan met meneer van Rijn??

  reageer
 • George

   

  Wat een onzin, mijn kind zit al maanden tussen wal en schip en dat weten ze echt wel, wat is dit nu voor propaganda opeens?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert