Flevoland vraagt Noord-Holland om geld voor Marker Wadden

FLEVOLAND
Flevoland wil dat Noord-Holland meebetaalt aan de eilandengroep Marker Wadden. Gedeputeerde Rijsberman hoopt zelfs dat Noord-Holland met 7 miljoen euro over de brug komt. Dat is veel meer dan de provincie Flevoland zelf voor de ontwikkeling heeft uitgetrokken, namelijk 3,5 miljoen.

De toekomstige eilandengroep in het Markermeer wordt aangelegd om het gebied aantrekkelijker te maken voor vogels en om de waterkwaliteit te verbeteren.

Het project wordt voor het grootste deel betaald door het Rijk, namelijk 30 miljoen euro. Afgelopen week riep de Tweede Kamer het kabinet op om daar nog eens 7 miljoen bovenop te doen.

reacties (9)

 • Paling liefhebber.

   

  Het trekt natuurlijk wel de paling aan, en de vogels verplaatsen zich meer naar het westen. Volendam ook blij. En het hopelijk niet de uitbreiding van het vliegveld minder last hebben van vogels.

  reageer
 • Dollar

   

  Geld, MEER GELD.

  reageer
 • Barbara

   

  Deze hele polder heeft al meer dan on-natuurlijks genoeg om haar hoofd boven water te kunnen houden. Ik denk dan vooral aan de mens die hier leeft. Schaf die banen nou ens af waar mensen tijd kunnen besteden aan deze onzin. Vogels zijn slimmer, die weten altijd hun weg wel te vinden, maar als ze eerst worden vergast of vernietigd door landbouwgif hebben al deze verschuivingen geen nut. Je dicht zo het ene gat met het volgende. Werkverschaffing voor degene die op de verkeerde plek is aangeland..

  reageer
 • LELY

   

  Het gehele Markermeer inpolderen en aan de Noord Hollandse kant een randmeer maken. Ruimte voor vliegveld, zonnepanelen . Stop met dit huidige project van de natuurhobbyisten.

  reageer
 • KC

   

  Net zoals Johan helemaal gelijk. Welke gek steekt zoveel geld in modder en geen één particulier trapt hier in!

 • kees d.

   

  Die Markerwadden worden erg mooi. Maar waarom zou Noord Holland geld steken in de plannen van de provincie waar zij nooit zeggenschap over krijgen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Lijkt me een goed plan om 40 miljoen euro aan waanzin uit te geven terwijl de nederlandse bevolking niet meer weet hoe ze hun vaste lasten (zorgverzekering) moeten betalen. Rutte en consorten, denk nou eerst eens aan de nederlandse bevolking in plaats van vogels, dieren en asielzoekers!

  reageer
 • Handig om extra vogels aan te trekken met de komst van een vliegveld....

  reageer
 • Johan

   

  Waarom miljoenen besteden aan wat onnatuurlijke eilandjes die nooit iets gaan opleveren? Polder de Markerwaard in, maak er een vliegveld tussen de bollenvelden

  reageer
 • fred

   

  Wat achterlijk veel geld voor dat project ze hadden daar beter huizen voor kunnen bouwen daar heeft flevoland en zeker lelystad wat aan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert