Oud-beheerder OVP wil minder grote grazers

FLEVOLAND
Nico Dijkshoorn, oud-beheerder van natuurgebied Oostvaardersplassen, heeft een open brief geschreven aan Provinciale Staten van Flevoland. Hij pleit ervoor om het aantal grote grazers in het gebied fors terug te brengen.

Volgens hem voorkomt het verkleinen van het aantal grote grazers een hoop dierenleed. Daarnaast scheelt het volgens Dijkshoorn ook in de kosten en voorkomen Provinciale Staten zo dat de discussie over dierenwelzijn elk jaar opnieuw gevoerd moet worden.

Het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen gaat over van het Rijk naar de provincie. Dijkshoorn is bang dat de overdracht te traag gaat, waardoor dieren te lang honger lijden.reacties (9)

 • Opa Schoonenberg

   

  Dit zijn nu echt zinvolle bijdrages. Als je niet wilt reageren, doe het dan niet.

  reageer
 • KC

   

  Die grond is niets waard. Het was de bedoeling dat deze grond voor industrieterrein gebruikt zou worden gebruikt. De grond was te slecht en lied het aan de natuur over. Voor huizen is het helemaal niet te gebruiken. Ken de geschiedenis.

  reageer
 • Leendert

   

  Dus helemaal stoppen met die grazers. Experiment mislukt! Dat is de belangrijkste conclusie. Alleen in het belang van belanghebbende ego's mag dat niet uitgesproken worden.

  reageer
 • Willem D

   

  Dit gaat niet om de dieren maar om de grond waar zij op lopen weet iemand wat die grond waard is hoeveel huizen er op kunnen Deze dieren leven wel Door ook als wij niks doen natuurlijk er sterven er wel een paar maar dat gebeurd ook in het wild Dus zeg nu gewoon dat je er een huis met boot wil en laat deze dieren met rust

  reageer
 • Sjaak de

   

  Gebeurt vaker dat de vergane glorie vanaf de zijlijn via de media beginnen te roepen van zus en zo en dat etc, lijkt mij lastig voor de huidige bewindvoerders deze hebben verplichtingen en toch ook een doel/ statuten etc voor ogen? Denk wel eens dat de hun ontglipte macht moeilijk te verteren is, maar je publiekelijk als oud gediende via de media in te mengen vind ik not done. De huidige bewindvoerders hebben de verantwoording en moeten deze dragen, dat laatste is in Nederland een holle frase geworden en mond altijd uit op een extreem hoge vertrekpremie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Als stokoude beheerder medeverantwoordelijk? Meer afschieten is meer aanwas in de jaren erna.

  reageer
 • Bergerac

   

  De oplossing is toch niet zo moeilijk? Als de heer Dijkshoorn gelijk heeft en dat denk ik wel dan moeten er toch gewoon een stel afgeschoten worden. Daar is geen commissie voor nodig.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja hoor, daar komt de hele reutel weer.

  reageer
 • sander

   

  Ik ben het helemaal met dhr Dijkshoorn eens . En als oud-beheerder een man met ervaring !! Nu maar hopen dat de provincie ook snel besluiten neemt , en niet voor ons maar voor de dieren1 om dierenleed te voorkomen !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert