Vroege en late bussen blijven rijden

ALMERE
De Almeerse stadsbussen moeten ook 's ochtends vroeg en 's avonds laat blijven rijden. Dat heeft de gemeenteraad van Almere besloten. Om dat te betalen, worden busritten in de daluren geschrapt.

De gemeente moet binnenkort een nieuw contract met een vervoerder sluiten. De komende jaren is er minder geld beschikbaar en daarom wil het college van burgemeester en wethouders flink snijden in de dienstregeling.

Wethouder Frits Huis heeft al toegezegd dat hij gaat bekijken hoe de vroege en late busritten behouden kunnen blijven.  

reacties (6)

 • H. Visser

   

  Het OV wordt slechter en slechter in Almere. Wel geld vrijmaken voor een prestige project zoals de Floriade. Wat een stadsbestuur. Verschrikkelijk. Zorg nu eens voor een dienstregeling zoals het GVB in Amsterdam.

  reageer
 • Havenaar

   

  Met dank aan marktwerking

  reageer
 • Pzaal

   

  Ov verslechterd met de dag. Tijd voor een andere goedkopere vervoerder die een betere dienst regeling kan aanbieden.

  reageer
 • Joost

   

  En weer krijgt Frits Huis de credits terwijl het zijn plan was de bussen te schrappen. Als de andere partijen hem er niet op gewezen hadden in de raad, dan had hij ze gewoon geschrapt zonder een alternatief te zoeken.

  reageer
 • arno

   

  Vreemd dat er nu al vanuit wordt gegaan dat connexxion dat contract krijgt. Andere vervoerders zullen het wel voor elkaar krijgen voor minder geld maar blijkbaar heeft connexxion een monopolie positie en zijn goed bevriend met Almere. Dat geeft stof tot nadenken o nee wacht dat is politiek in nederland fijn hoor

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Omdat de gemeente niet met geld om kan gaan mogen de mensen straks extra betalen in de bus Ga zo door Almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert