Neurochirurgen geen spreekuur in MC Zuiderzee

LELYSTAD
Neurochirurgen van Isala Zwolle houden vanaf januari geen spreekuur meer in het MC Zuiderzee in Lelystad.

Het Isala meldt dat die samenwerking na tien jaar wordt beëindigd. Isala wil de zorg zo dichtbij mogelijk aanbieden en daarom wordt het spreekuur voortaan gehouden in Isala Kampen.

Volgens een woordvoerder van de MC Groep is de samenwerking geeindigd, omdat er steeds meer uitgewisseld wordt met het Slotervaart-ziekenhuis in Amsterdam. De MC Groep heeft anderhalf jaar geleden het Slotervaart overgenomen.

De spreekuren van neurochirurgie in het MC Zuiderzee worden voortaan gedaan door neurochirurgen van het Slotervaart. Er verandert daardoor niets in het aantal spreekuren en ook niet in het aantal operaties, zegt de woordvoerder.

reacties (8)

 • Ik

   

  Wat een geklaag allemaal. Hebben jullie het bericht wel goed gelezen?! Het enige wat veranderd is dat MC Slotervaart de zorg gaat leveren tav neurochirurgie en niet meer de islala. Voor de rest blijft de zorg hetzelfde. Jullie zouden naar de goeie dingen moeten kijken van dit ziekenhuis. En niet alleen maar klagen. Bah!

  reageer
 • Patiënt isala/ bewoner lelystad

   

  Kan je mij dan misschien iets positiefs vertellen over MC groep. Mijn mening en vele met mij zouden vinden dat ze nog heel veel kunnen leren van het isala. In mijn directe familie zijn waaronder ik nog 3 familieleden hier opgenomen geweest en zijn er zoveel fouten gemaakt dat wij ineens allemaal naar isala zwolle moeten en hier bij de MC groep nieteens een splinter uit ons vinger mogen laten halen ( bij wijze van spreken) maar wie dit ziekenhuis prettig vind moet hier gewoon naartoe gaan. En vind klagen over zoiets als je gezondheid en naar welk ziekenhuis je moet gaan altijd een lastig onderwerp en moet iedereen hier vrij in zijn. Alleen heb ik het vermoeden dat het MC een ziekenhuis is waar winst gedraaid moet worden boven de gezondheid en de persoonlijke zorg van de patiënt. Wanneer iemand dat in twijfel trekt zou ik gewoon eens een keer binnenlopen bij het isala zwolle.

 • Barbara

   

  @Ik... Is bovenstaand bericht van OF ook bedoeld om patienten van dit ziekenhuis te informeren? Weet jij dat? Er zijn altijd patienten die terecht waarde hechten aan het persoonlijke contact dat zij met hun behandelaar hebben. Nu blijkt dat dat niet wederzijds gerespecteerd wordt heeft de handel in gezondheidszorg bepaald dit vertrek zo te moeten aanpakken. De patient is niet alleen verworden tot een ding waarvan zijn menselijkheid buiten spel is gezet in deze sector, maar zijn/haar behandelaar lijkt helaas dezelfde weg te moeten bewandelen. Je mag straks blij zijn dat je met je auto=lichaam een garage=ziekenhuis kunt vinden waar je blindelings maar vertrouwen in moet hebben zonder zelf nog enige invloed te kunnen aanwenden.

 • Barbara

   

  Misschien wel een veiliger idee om uit te wijken? Zorg dichtbij is verleden tijd, al spreekt men daar anders over.. En dan de lening die onze gemeente aan deze failliete boedel gaf.Wordt daar niet meer over gesproken, laat staan ingelost? Maar als je crimineel bent in de hoofdstad van Flevoland dan mag je je "zaak"= ook een "ziekte" om de hoek van je woonplek laten behandelen. Reizen is voor deze gasten en hun begeleiders te veel gevraagd. De sterk vergrijzende massa, die ongetwijfeld meer ongemakken op gezondheidsgebied meebrengt worden straks in busjes gestopt op weg naar betere tijden. En dan zijn de klachten die op neurologisch gebied liggen ook nog niet de allerleukste om het reizen nog enigszins aangenaam te maken.

  reageer
 • Ria

   

  Jammer. Zo kachelt ons eens zo mooie ziekenhuis steeds verder achteruit.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Er is van alles aan de hand met dit ziekenhuis in Flevoland. Wordt er wel goed gecommuniceerd naar patient en huisarts ? Worden alle hygienische regels in acht genomen ?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Dit ziekenhuis wordt helemaal uitgekleed tot een polikliniek.

  reageer
 • NOP-er

   

  Wij hier in Emmeloord weten precies hoe dat voelt!!!

 • laat alle reacties zien
 • lely

   

  Hoppa....... Na 10 jaar bedenkt Isala opeens dat de zorg dichterbij moet???? Of er speelt iets anders, of ze zijn daar wel heel traag van begrip!! Weer een stuk service vermindering in "ons" ziekenhuis. Nog even en Dhr. Winter zit met een dik gevulde knip bij de open haard en het personeel met een kartonnen doos onder de brug. Helaas kunnen we constateren dat het verplegend personeel zich steeds meer "uit de naad" moet werken en van alles in eigen tijd moet doen terwijl er van hogerhand steeds minder waardering is!

  reageer
 • Ron

   

  Het ziekenhuis gaat hard achteruit. Jammer voor de mensen die er nog werken want die doen hun best wel maar er is een duidelijke neerwaartse spiraal merkbaar. Zie ook de problemen bij cardiologie. Een aantal zijn er weg en spreekuur in Dronten is opgeheven. Het lijkt erop dat het een centenkwestie is en de directie alleen daar in geïnteresseerd is.

  reageer
 • hans

   

  schandalig dat ook dat weg gaat,zo blijft er niets meer in ons ziekenhuis,is er zo,n haat en nijd onderelkaar?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert