Bewoners fel tegen proef straatverlichting

ZEEWOLDE
Een meerderheid van de bewoners van de straten Groene Specht en Bonte Specht in Zeewolde is fel tegen de proef van de gemeente om te bezuinigen op straatverlichting.

In die twee straten in de wijk Horsterveld zijn bewegingssensoren geplaatst op lantaarnpalen. Volgens de bewoners werken die sensoren niet goed. De donkere straten zorgen voor een onveilig gevoel. Bovendien vinden de bewoners dat de gemeente hen niet goed heeft geinformeerd over de proef.

De bewoners hebben handtekeningen verzameld en gaan die binnenkort overhandigen aan wethouder Gerben Dijksterhuis.

reacties (9)

 • Polderwijk

   

  In deze periode van het jaar is het om 17.00uur donker en de straatverlichting brandt niet!! Gaat pas aan nadat iedereen dus thuis is ... 's Morgens om half 7 ook nog geen lamp aan ...

  reageer
 • Zucht

   

  Ga voor verspilling maar eens op de industrie tereinen kijken ... bijvoorbeeld het Paardeveld dat slaat echt nergens op veel verlichting en geen panden

  reageer
 • Ikke

   

  Op de Kwartiermakerslaan gaat de verlichting pas om 22.00 uur uit. Weet niet hoe laat je uit je werk komt? Maar dan kan je beter een keer met je baas praten!

  reageer
 • Jeroen

   

  Kom hem hier voor de deur maar uitzetten! Sind die nieuwe kap erop zit komt er hier zo'n bak licht naar binnen dat het 's nachts wel dag lijkt. Doe geen oog meer dicht (ja, met gordijnen en luxaflex dicht). Hoezo lichtvervuiling!!!

  reageer
 • Richard

   

  De woning inbraken in Zeewolde zijn gelukkig laag in aantal. Nu deze proef wordt gedaan zal ook het woninginbraken aantal op gaan lopen. Er lopen verschillende nachtelijke acties van de politie op de aan en afvoer wegen rondom Zeewolde en hier worden regelmatig personen in auto's gespot die hier niet bepaald uit de buurt komen. Gewoon lampen aan als het donker wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderwijk

   

  Ook in de Polderwijk wordt bezuinigd. De verlichting op de Kwartiermakerslaan brandt slechts een paar uurtjes, maar nu juist niet wanneer de mensen uit hun werk komen ... er ontstaan echt gevaarlijke situaties... Ga zo door gemeente Zeewolde!

  reageer
 • Als die spul werkt mogen ze dat van mij wel op de houtwal installeren! Aan de kant van het basketbal pleintje! Gelijk van dat licht af in mijn kamer. En zo lang het licht op de elzenlaan e.d. blijft branden ontstaan er naar mijn idee geen gevaarlijke situaties.

  reageer
 • Het Licht gezien

   

  snap de bewoners. het plan zoals verwoord in de brief die wij allemaal hebben gehad staat hoe de proef zal worden uitgevoerd. Maar de daadwerkelijke uitvoering van de proef had al bij voorbaat een uitkomst. De tuinfluiterlaan zou om en om zijn, men doet 6 st willekeurig. Geen logica. (misschien heeft een verkeerskundige er naar gekeken of was het een verkeerdkundige?) Bewegingsmelder in een korte straat mist het doel volkomen. Weten wij nog wat was het doel? juist .. minder felle lampen en waar donker mag zijn ook donker houden. Resultaat minder energie en minder lichtvervuiling. Hoop dat de wethouder Dijksterhuis deze avond zelf gaat kijken en willekeurig aan belt. Kwestie van gezond verstand gebruiken en niet willekeurig iets doen.

  reageer
 • sjaak de

   

  Proef geslaagd uitkomst: bewoners kunnen er niet mee leven. conclusie: feest gaat niet door, realiteit: jullie hebben niets in te brengen wij zijn de baas de burger zal het moeten accepteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert