Bussen in plaats van treinen tussen Oostvaarders en Weesp

ALMERE
Pro Rail werkt komend weekend aan het spoor tussen Almere Oostvaarders en Weesp. In plaats van treinen, rijden er zaterdag en zondag bussen op dit traject. De NS heeft toegezegd om het busvervoer beter te regelen dan de vorige keer dat er werkzaamheden waren bij Almere.

Dat was in oktober. Toen waren er veel klachten over onveilige situaties en buschauffeurs die moesten keren op de busbaan. Bij zo'n keeractie kwam een bus vast te zitten in het gras. Ook werden verschillende chauffeurs beboet.

Komend weekend worden de routes duidelijker aangegeven en krijgen de chauffeurs betere instructies. Ook is op elk station een buscoördinator aanwezig en is er een mobiele coördinator die met herkenbare auto met zwaailicht over de busbaan in Almere mag.

reacties (2)

 • Opa Schoonenberg

   

  Mooi! Ongeveer elk weekend dat ik een keer van plan ben om met de trein te reizen, rijdt hij niet. Dan pak je toch maar de auto. En de NS zal zich weer afvragen waarom de trein in het weekend zo leeg blijft. Gelukkig gaat het spoor in Almere verdubbelen, want dat betekent nog meer werkzaamheden, nog meer kansen om met de auto te gaan.

  reageer
 • Maartje

   

  Prachtig allemaal, maar een snelbus waar 80% op zit te wachten van Oostvaarders naar Stad zit er ook deze keer weer niet in. Terwijl NS daar al tientallen keren om is gevraagd en telkens hartelijk dankt voor het advies en aangeeft er serieus naar te kijken. Het is erg vervelend voor NS dat de reizigers , behalve dat zij betalen, ook nog gebruik maken van hun diensten. Dat is voor NS een zeer vervelende en onwelkome "bijkomstigheid" .

  reageer
 • Ali

   

  Wat een gezever. Houd toch eens op. Je lijkt Frenky wel die zijn sneltrein in Almere Buiten terug wil.

 • Henk

   

  Denk dat 99,9% van de nederlanders niet geinteresseerd is in deze snsldienst.

 • De NS heeft NIETS met een snelbus verbinding in de Almere te maken. ZIJ schakelen externe bus bedrijven in, om het vervoer, die ZIJdoor werkzaamheden van PRORAIL NIET kunnen uitvoeren,op te vangen. U zit weer eens op de verkeerde instantie te vitten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert