16 jaar cel voor brandstichter Paulus Potterstraat

ALMERE
Een man van 33 uit Almere is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 16 jaar cel voor doodslag, drie pogingen tot doodslag en brandstichting. Ook moet hij 135.000 euro betalen aan de slachtoffers en nabestaanden.

Hij stak begin dit jaar een woning aan de Almeerse Paulus Potterstraat in brand. Daarbij kwam zijn moeder om het leven en raakten zijn stiefvader en één van zijn twee kinderen zwaargewond. De verdachte verklaarde dat hij een jerrycan met benzine had meegenomen naar het huis omdat hij de volgende dag zelfmoord wilde plegen. Ook geeft hij toe per ongeluk benzine te hebben gemorst in de woning. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan weet hij niet.

Het Openbaar Ministerie had 22 jaar celstraf geëist voor moord en een drievoudige poging tot moord, maar de rechtbank acht moord niet bewezen. De Almeerder gaat niet in hoger beroep omdat hij de zaak voor zichzelf en de familie zo snel mogelijk wil afronden.

reacties (7)

 • Jessica

   

  @ ik. Oh je was erbij in de rechtbank. Oké. Was je ook bij al de onderzoeken? Was je die avond zelf er ook bij? Makkelijk oordelen. Als je het zo goed weet, solliciteer lekker zelf bij de rechtbank. Zodat je zelf op de stoel van de rechter kan zitten.

  reageer
 • Ik

   

  Het is geen doodslag... Het is moord, want er is sprake van voorbedachte rade. Ik ben erbij geweest toen de officier van justitie 22 jaar eiste, omdat uit alles bleek dat het opzet was. Een dag ervoor had hij al benzine gekocht, alibi verzonnen enz. Hoezo dan doodslag? Dit is echt belachelijk!! Deze rechter heeft echt verkeerd gehandeld. Hij mag nooit meer vrijkomen, is een gevaar voor de maatschappij, het is een psychopaat...

  reageer
 • Ikke

   

  Wel straf krijgt hij maar er staat nergens dat hij het heeft aangestoken heeft het is allemaal erg zat

  reageer
 • Henkie

   

  Er hoeft niets genuanceerd te worden. Hij heeft gepoogd vier mensen om te brengen, inclusief zijn bloedeigen kinderen! En met 1 jerrycan een hele, nee bijna drie woningen af laten fikken........ Lekker genuanceerd!

  reageer
 • Ik

   

  Jij begrijpt het tenminste Henkie! Het is moord en er blijven mensen in zijn onschuld geloven...Hoezo bord voor je kop hebben he...Lekker naïef en van zulke mensen profiteert deze dader..Hij is ontzettend geslepen en manipulatief, naïeve mensen zijn slachtoffers van hem.

 • Willem D

   

  Het is erg Maar als je vier mensen dood rij met een te hoge snelheid of met drank op krijg je minder straf en dood is dood Waar zijn we mee bezig de ene 10 jaar de ander 120 uur

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikke

   

  Ik weet niet wat een nuance is maar het was niet eens leeg volgens rechter

  reageer
 • Mag de nuance aangebracht worden dat het om 1 jerrycan ging, dank.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert