College wil regels in winkelgebied versoepelen

LELYSTAD
De regels over uitstallingen in Lelystadse winkelcentra worden soepeler. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de provinciehoofdstad besloten.

Zo is het straks bijvoorbeeld mogelijk dat reclameborden tegen de eigen winkelpui worden gezet zonder dat daar een vergunning voor moet worden aangevraagd. De minder strenge regels moeten de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid in de winkelcentra versterken.

De regels gaan in op 1 januari 2016.

reacties (11)

 • Johan10

   

  Mag a.u.b. die oude foto van het winkelcentrum ''de Botter'' weg?!?

  reageer
 • Mark

   

  gaaf man! Dit kan het centrum wel eens gaan redden!!!! (Cynisch bedoeld uiteraard!)

  reageer
 • Lely...

   

  Wat zal jij een moeilijk leven hebben zeg............. Triest hoor.....

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Ik ben bang dat dit college, zeker de verantwoordelijk wethouder een (reclame)bord voor het hoofd heeft, gezien het rapport van Tankink en eerdere conclusies van gemeentelijke werkgroepen en o.a. GroenLinks en het CDA... Dit lost niets op, maakt het centrum nog onaantrekkelijker. Doekjes voor het bloeden!

  reageer
 • frits

   

  De weg is van de gemeente. Waarom zou een winkelier daar gratis gebruik van moeten kunnen maken? Mag ik ook grond van de gemeente innemen? Nee toch? Reclame op straat, prima, maar wel tegen betaling van precario, zoals ook elders in het land normaal is. De gemeente Lelystad klaagt altijd over geldgebrek, maar dat komt gewoon voort uit het feit dat ze van alles kado geven. En het wordt ook tijd dat Lelystad reclamebelasting invoert. Verrommeling van de openbare ruimte maakt een winkelcentrum absoluut niet aantrekkelijker. Integendeel juist. Welke wethouder heeft deze onzin bedacht?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Niet alleen deze mensen, maar ook voor de blinden en slechtzienden.

  reageer
 • KC

   

  Gelijk heb je. Laat de gemeente dan ook de prullenbak (zie foto ) eens ledigen.

  reageer
 • Barbara

   

  Alsof mensen niet vooraf hebben nagedacht waarom zij boodschappen gaan doen? En pas wakker worden als ze een reclame bord zien verschijnen? Hoe laatdunkend toch naar degene die inkopen komen doen.Enne... de smoes om de aantrekkelijkheid te versterken zou meteen overboord gegooid kunnen worden als een van de wethouders eens "gezellig" boodschapjes komt doen op winkelcentrum de Botter.Dat noemt men een winkelcentrum, asotroep, smerige tegels, en pure ongezelligheid volop aanwezig..Kijk ook naar de trieste eenzaamheid (zie foto) die deze plek aantrekkelijk maakt. Ik wed dat b.v. onze lieve burgemeester nog nooit haar karretje gezellig heeft volgeladen op dit centrum. Een tochtgat bovendien!

  reageer
 • Piet

   

  Met al die borden voor de winkels wordt het er niet toegankelijker op voor rolstoelers en moeders met kinderwagens.

  reageer
 • Ondernemer

   

  Ik maak veel verhalen mee in het centrum,maar zo'n lulverhaal als dit zegt me alleen maar dat de vergrijzing van Burgemeester Wethouders Raad en enz behoorlijk is toegeslagen en z'n tol eist!!!!!!

  reageer
 • Bb

   

  Dat wordt een puinhoop de een een bord de andere een halve winkel buiten straks kan je er niet eens meer Door

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert