Gemeente moet alsnog rekeningen van straatcoaches betalen

ALMERE
De rechter heeft bepaald dat Almere alsnog 100.000 euro moet betalen aan het bedrijf dat tot 2012 de straatcoaches leverde. De gemeente verbrak het contract na de ontdekking dat er gesjoemeld werd met de werktijden van de straatcoaches. Almere betaalde daarop een aantal rekeningen niet.

Het bedrijf To Serve and Protect was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Er werd een half miljoen aan misgelopen inkomsten geëist van de gemeente, maar de rechter wees dat af. Wel moet Almere rekeningen betalen voor werk dat het bedrijf al had gedaan.

De fraude van de straatcoaches kwam aan het licht na onderzoek van Hoffman Bedrijfsrecherche. De coaches kwamen stelselmatig te laat en vertrokken te vroeg. Ook keken ze naar sportwedstrijden op het werk of zaten ze te eten terwijl ze eigenlijk op straat moesten surveilleren. De uren gaven de coaches als gewerkt op.

reacties (5)

 • Paul

   

  Volgens mij heb je klok horen luiden maar weet je niet waar de klepel hangt..... Kom is met voorbeelden zou ik zeggen

  reageer
 • vladimir

   

  Ach, mevrouw Jorritsma nam het vroeger ook niet zo nauw met de regels. Door haar toedoen mist de schatkist ook nog enkele honderden miljoenen, maar daar horen we niks meer over. Zou Hofman ook eens moeten uitzoeken.

  reageer
 • Keek op de week voor alle gemeente- provincie en Rijksdelen

   

  Vertrouwen is goed, maar controleren is beter. Keer op keer is de politiek niet doordrongen dat je regie moet voeren op een besluit en ook moet vastleggen wie en hoe gecontroleerd moet worden. Men wist dit al in de Romeinse tijd... en is de mens sindsdien veranderd in gedrag? Veel besluiten roepen dit gedrag op als er niet structureel en eenduidig gecontroleerd wordt op uitvoering.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  En terecht dat de gemeente niet wilde betalen, ze hebben zelf hun werk niet gedaan, of niet juist, natuurlijk betaal je dan niet.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Men gedroeg zich als de gemiddelde ambtenaar in gelijke functie. Waar de gemeente juist vanaf wilde. Je ziet het bij bedrijven ook genoeg. En je dan maar afvragen waarom zaken uitbesteed worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert