Gemeente moet alsnog rekeningen van straatcoaches betalen

ALMERE • Za 12 december 2015 | 9:35 • Zaterdag 12 december 2015 | 9:35
De rechter heeft bepaald dat Almere alsnog 100.000 euro moet betalen aan het bedrijf dat tot 2012 de straatcoaches leverde. De gemeente verbrak het contract na de ontdekking dat er gesjoemeld werd met de werktijden van de straatcoaches. Almere betaalde daarop een aantal rekeningen niet.

Het bedrijf To Serve and Protect was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Er werd een half miljoen aan misgelopen inkomsten geëist van de gemeente, maar de rechter wees dat af. Wel moet Almere rekeningen betalen voor werk dat het bedrijf al had gedaan.

De fraude van de straatcoaches kwam aan het licht na onderzoek van Hoffman Bedrijfsrecherche. De coaches kwamen stelselmatig te laat en vertrokken te vroeg. Ook keken ze naar sportwedstrijden op het werk of zaten ze te eten terwijl ze eigenlijk op straat moesten surveilleren. De uren gaven de coaches als gewerkt op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel