Bewoners Oosterwold willen eigen straatnamen kiezen

ALMERE
De toekomstige bewoners van de nieuwe wijk Oosterwold bij Almere willen zelf hun straatnamen kiezen. De hele wijk wordt door de mensen zelf ontwikkeld, maar de gemeente heeft bepaald dat de straatnaamcommissie kiest hoe de straten gaan heten. Ruim vijftig toekomstige bewoners hebben een petitie ondertekend, waarin zij vragen om het onderwerp opnieuw op de agenda te zetten.

Momenteel wordt er druk gebouwd in het Oosterwold, het gebied tussen Almere en Zeewolde. De mensen bouwen niet alleen hun huis, maar zijn ook verantwoordelijk voor alles wat met het huis te maken heeft, tot de riolering aan toe. Daarom willen ze dan ook zelf de naam van de straten kiezen bij voorkeur een naam die verbonden is aan de natuur.

Almere kent het beleid dat de straten in een wijk per thema worden vernoemd zoals Nobelprijswinnaars, kunstenaars of stripfiguren.

reacties (5)

 • -Z-

   

  De bewoners kunnen verzoeken en suggesties indienen bij de straatnaamgevingscommissie. Die kan bezien wat ze er mee doen. Maar als Oosterwold mag kiezen, mag de rest van de nieuwe bebeouwingstraten straks ook kiezen. Dus nee !! Een van de charmes van Almere zijn juist de straat, wijk en stadsdeel namen. Bovendien: is bekend waar een straatnaam aan moet voldoen ? De straatnaamgevingscommissie krijgt sowieso een harde kluif aan Oosterwold met het aan elkaar bouwen van percelen. Post, noodhulp etc: laat de goede (!) deskundigen hier maar over bomen, en laat Oosterwoldbewoners zelf hun boom maar planten in hun tuin.

  reageer
 • ikke

   

  Haha! Goeie!

  reageer
 • Molenaar

   

  Molenpad, de 3 wiekenstraat, want die komen ook daar

  reageer
 • hendrik

   

  Voor de toekomstige bewoners een paar suggesties: De aanvliegroute, Decibelstraat of Landingsbaan.

  reageer
 • kees

   

  Waar dan ik zie nog niets

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert