Leefbaar wil uitbreiding Bataviastad mogelijk houden

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad is tegen een verbod op verdere groei van Bataviastad en de wijkwinkelcentra in Lelystad. De gemeente wil die groei indammen omdat het Stadshart er te veel concurrentie van ondervindt.

Volgens Leefbaar komen jaarlijks meer dan 2 miljoen mensen naar Bataviastad. Daar moet de stad volgens de partij trots op zijn en de gemeente moet een toekomstige uitbreiding niet tegenwerken. Ook wil Leefbaar dat de gemeente het Lelycentre en de wijkcentra met rust laat.

De partij stelt dat komende dinsdag voor als de gemeenteraad praat over een onlangs verschenen rapport over het Stadshart.

reacties (23)

 • lelystedeling

   

  Dit is een oud plan ( o.a. van eigenaar Dubbel-Op) en nooit tot standgekomen. Speelde al in de vorige eeuw.Ook een verbinding via en aan te leggen gracht op een der dreven is al geopperd. Niet te realiseren.

  reageer
 • Jaap kist

   

  Het stadshart en batavia via een kabelbaan verbinden betaalbaar houden en dan kont het wel goed

  reageer
 • Havenaar

   

  Wat ik mis in dit verhaal is dat er nooit eens aan de inwoners van lelystad wordt gevraagd.

  reageer
 • Volgens mij snap jij het niet

  reageer
 • leo

   

  heel simpel maak de gordiaan in stijl batavia stad en in de waag leuke bazar en verklein de straten Door gevels naar voren zo simpel is het

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tjah

   

  Nou, de uitbreiding is al onderweg hoor, ze zijn als bezig met een nieuwe fase waar 45 nieuwe winkels zullen komen...

  reageer
 • Karin

   

  Je maakt een keuze en neemt een beslissing. En Leefbaar is juist voor uitbreiding Bataviastad.

  reageer
 • KC

   

  Volgens het college is Bataviastad een concurrent van het Centrum, maar volgens mij is het Centrum de concurrent van zich zelf. Bataviastad is vooral een trekpleister van buiten Lelystad en laat ze vooral onbeperkt investeren in uitbreidingen. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid!

  reageer
 • Hannes

   

  Heb al eerder aangeven het project moet terug naar de tekentafel. Het zag er niet uit. "Komt goed"!

  reageer
 • Ikkie

   

  Afwachten heeft ons ook een besluit flevokust gekost waar niemand op zit te wachten omdat de helft van de raad geen standpunt dorst in te nemen

  reageer
 • Nuance

   

  Wat een hijgerig gedoe om maar weer in de publiciteit te komen. Er moet nog in de gemeenteraad over gepraat worden en daarna moet er nog een echt besluit komen. Dat maar effe afwachten?

  reageer
 • KFC

   

  Beste Anna, wat heeft Lelystads-hart te bieden??? Ik sta achter de redenatie van Lelystedeling hieronder!!!

  reageer
 • Ikkie

   

  Hallo lezen is moeilijk leefbaar is voor uitbreiding Batavia stad en wijkwinkelcentrums het is het college die dit willen indammen dus eerst goed lezen dan roepen

  reageer
 • Anna

   

  Volgens mij moet er dan nieuw onderzoek gedaan worden maar het stadshart. Uit het rapport was toch gekomen dat bataviastad klanten wegtrok van het centrum? Beste leefbaar, wilt u dan dat het centrum verder wegzakt?

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Volgens mij hebben veel mensen problemen met begrijpend lezen. (?) Leefbaar Lelystad is juist TEGEN het VERBOD op UITBREIDING van Bataviastad. M.a.w. Leefbaar Lelystad heeft GEEN bezwaar tegen het WEL uitbreiden van Bataviastad... Sowieso is het bizar dat je TEGEN economische ontwikkeling/uitbreiding zou zijn. De consument bepaalt zelf wel wat hij/zij wil. Dus als het niet op de ene locatie kan/lukt/wil, dan op een andere locatie. Het is immers nog steeds in Lelystad. Waarom zou je buitenstaanders niet willen verwelkomen? Ieder graantje economisch gewin is meegenomen. Het is al lastig genoeg om het iedereen naar de zin te maken.

  reageer
 • Jan

   

  Mijn stem krijgen ze niet meer, wat een domme beslissing van leefbaar. Hoe groter bataviastad hoe meer mensen naar lelystad komen, ook relatief naar naar het centrum.

  reageer
 • HM

   

  Volgens mij begrijpt u er zelf niks van. Het klopt dat de bezoekers aan Bataviastad alleen daarvoor naar Lelystad komen. Die komen echt niet naar het stadscentrum. Maar dat zijn dan ook twee aparte dingen, die niet met elkaar concurreren. Vandaar dat Bataviastad ook gewoon kan uitbreiden. Dat levert Lelystad juist een heleboel werkgelegenheid op: Al het personeel dat in die winkels nodig is!

  reageer
 • lelystedeling

   

  De VVD wethoudster die dit plan lanceerde heeft helemaal geen kustontwikkeling/ruimtelijke ordening in haar portefeuille en de VVD komt toch op voor het bedrijfsleven. Waarom dan tegen uitbreiding. Ze weet niet waarover ze praat en spreekt haar collega wethouders tegen, die juist wel voor de plannen met de kust zijn. Collegecrisis op komst ?

  reageer
 • Lees volgende keer even goed. Leefbaar is tegen het verbod op uitbreiding en wild dus uitbreiding

  reageer
 • Peter

   

  Hoe haal ik de pers.....? Door voor de muziek uit te lopen! Moet nog door alle partijen over gesproken worden. Kan mij niet voorstellen dat welke partij dan ook tegen uitbreiding van Bataviastad en andere centra is....dus, welke waarde heeft deze opstelling!

  reageer
 • ert

   

  Lelystad is zo kansloos. Incapabele gemeente die alleen maar domme beslissingen maken. Bataviastad is het beste wat deze kansloze stad te bieden heeft.

  reageer
 • Leefbaardinges

   

  Helaas snapt Leefbaar het niet. IEDEREEN die naar Bataviastad komt, komt naar Bataviastad voor: Bataviastad. NIEMAND die daar heen gaat gaat ook naar het het centrum van Lelystad. Dus uitbreiding van Batvia tegenhouden is niet alleen zinloos maar vooral ook dom omdat het werk oplevert voor de inwoners.

  reageer
 • A.

   

  Misschien moet je dan wat doen aan het stadshart? Bataviastad is ongeveer de enige trekpleister die Lelystad te bieden heeft, samen met de oostvaardersplassen. Wees er idd trots op en als je het kan uitbreiden, doe dat dan! Hoe meer mensen je trekt hoe beter dat is voor de naamsbekendheid en reputatie van Lelystad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert