Parkeerboetes zijn te laag

ALMERE
De parkeerboetes in de gemeente Almere zijn te laag en daarmee niet kostendekkend. Op iedere bon die uitgeschreven wordt in Almere Buiten legt de gemeente 2,60 toe. In Stad is dat 1,70. Dat meldt de gemeente.

De kosten van de parkeerwachters en de bijbehorende apparatuur zijn bijna 1 miljoen euro, maar de opbrengsten zijn 35 duizend euro lager. De gemeente had het idee om de boetes hoger te maken, maar dat mag niet van de wet. Almere schrijft al de maximale boetes uit.

Fout parkeren gaat komend jaar in Stad 62,50 kosten in Almere Buiten wordt dat 61,60. De gemeente verwacht 15 duizend boetes uit te schrijven in 2016.

reacties (56)

 • Evros

   

  parkeerboetes zijn te laag. Evenals de mentaliteit van onze overheden die de burgers helemaal uitknijpen en onvoorstelbaar slecht met het gemeentelijk en staatshuishoudboekje omgaan.

  reageer
 • ron

   

  stoppen met controle betekent ook dat minder mensen zullen betalen voor parkeren. niet echt een optie dus. Maar kan het niet efficiënter zodat ze niet hoeven te lopen en schijven. ook kunnen ze kijken of ze niet wat meer de hotspots kunnen doen en wat minder waar mensen zich beter gedragen.

  reageer
 • Ben

   

  Mensen die hun hersens kunnen gebruiken kunnen over het algemeen in het normale bedrijfsleven een baan vinden .......

  reageer
 • Sander

   

  wellicht een goede reden oneens naar belparkeren te kijken?

  reageer
 • mark

   

  Als er geld bij moet, gewoon afschaven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ronny

   

  Kwestie van kosten en baten naast elkaar leggen. Ik denk dat gratis parkeren goedkoper is voor de gemeente cq belastingbetaler.

  reageer
 • frits

   

  Volgens de Gemeentewet mag betaald parkeren alleen ingevoerd worden ter regulatie van de parkeersruk. Als er in Buiten geen sprake was van een noodzaak tot regulatie, dan handelt de gemeente in overtreding van de wet. Mensen hadden bij de invoering van betaald parkeren in Buiten naar de rechter moeten stappen.

  reageer
 • frits

   

  Formeel is het geen boete als je eegens niet betaald hebt, maar een naheffing van de parkeerbelasting. Die opbrengst gaat naar de gemeente. Als je ergens parkeert waar een parkeerverbod geldt, dan is het wel,een overtreding, en dus wel een boete. Dan gaat de opbrengst naar het rijk. De vergoeding daarvoor heeft de VVD-minister Opstelten per dit jaar afgeschaft.

  reageer
 • frits

   

  Het kostendekkend-zijn wordt berekend op basis van de uren voor de parkeerhaving, niet op basis van uren voor andere taken.

  reageer
 • Daniel

   

  Dat is toch logisch... De handhavers hebben niet als enige taak het controleren op het fiscaal parkeren. Ze houden toezicht in recreatiegebied, winkelgebied, en in de buitenwijken. Daarnaast is een groot deel van de boa's aangewezen als jeugdboa. Naast al die werkzaamheden rijden ze ook meldingen af. Als parkeerbonnen winstgevend zouden moeten zijn, zouden ze fulltime fiscaal moeten controleren!

  reageer
 • Piet

   

  Dus als iedere bewoner een parkeer bonnetje koopt als hij ergens in Almere parkeerd, heeft de gemeente ook verlies. En sinds waneer moet een parkeer bon winstgevend zijn. En die juppies die de boetes moeten uit schrijven verdienen zich na een boete al terug. De auto blijft een melk koe niet te geloven, doe liever nuttige dingen dan achter het geld aan te gaan van de burger.

  reageer
 • zomaar een gedachte

   

  Er woren dus weinig overtredingen begaan. Dan helpt het dus. Volgens mij zijn boetes er om mensen een sanctie op te leggen wanneer ze niet doen wat hoort. Het is een middel om mensen af te schrikken. Proficiat aan de burger. Of wordt er niet voldoende 'productie' geleverd? Moeten er dus meer bonnen per uur geschreven worden? Harder werken dus.

  reageer
 • Robert

   

  Typisch gemeente Almere. Bijna een miljoen uitgeven om een miljoen aan boetes uit te schrijven. Het kan in Almere.

  reageer
 • ohm1981

   

  Dus als iedereen netjes betaald gaat het parkeerbedrijf failliet. Iedereen dus netjes betalen. Win win.

  reageer
 • Cor

   

  Wat een drog reden, kan het niet zo zijn dat de parkeerders allemaal heel netjes betalen. Dus komt er op die manier dus geld binnen. Als het helemaal ga gaat schrijven ze helemaal geen bonnen uit. En ja misschien dan toch minder parkeerwachters of accepteren dat controle geld kost. Immers het komt op de andere boeg binnen.

  reageer
 • Kees

   

  Hahaha. Heb je wel eens uitgerekend wat het kost om met je auto een brood te kopen. Pak lekker de bus of nog beter de fiets.

  reageer
 • Daniel

   

  Dat is het hem dus. De term parkeerwacht klopt niet. De boa's worden breder ingezet dan enkel parkeren. Zo zijn ze belast met de toezicht in winkelgebied. Ook zijn een groot deel van de boa's aangewezen als jeugdboa wat inhoudt dat ze speciaal opgeleid zijn voor jeugd. Het is dus logisch dat het uitdelen van boetes niet kostendekkend is.

  reageer
 • Paul

   

  Tja dat zal in andere steden niet anders zijn

  reageer
 • B.Coster

   

  Maak de kosten voor parkeren Euro 1.00 per plaats.Er komen dan meerdere mensen parkeren.En maak het parkeren op Zondag vrij zoals in Amsterdam Noord.Het is toch te gek dat je voor Euro2.00 gaat parkeren omdat je gaat winkelen of alleen om b.v.een brood te kopen.

  reageer
 • Lely

   

  Dat heet dan verdringing en mag niet.....

  reageer
 • Lely

   

  Het WW potje staat niet bij de gemeente en daarmee is er ook geen voordeel......

  reageer
 • Dick de Bolle

   

  Deze parkeerboetes zouden flink omhoog geschroefd moeten worden extra controle is belangrijk en mensen die foutparkeren moeten kei hard worden aangepakt.

  reageer
 • Tsja

   

  Heel simpel op te lossen. Ontsla alle parkeerwachters. Daarna mensen die in de bijstand zitten verplicht parkeerwachters werkzaamheden laten doen. Zo heb je goedkoop personeel probleem opgelost.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  "De kosten zijn bijna 1 miljoen euro, maar de opbrengsten zijn 35 duizend euro lager." Wat een onzinnige geldharkersredenering is dit. De opbrengst zit hem vooral in de mensen die betalen omdat ze geen zin hebben in een boete, niet in de boetes zelf.

  reageer
 • md500

   

  Nu is het duidelijk waarom je nooit een parkeerwachter ziet in de filmwijk Almere blauwe zone, hier staan dagelijks foutgeparkeerde auto's en die krijgen nooit een bon. En de bewoners maar betalen.

  reageer
 • Joop

   

  Heel simpel mensen: gewoon normaal parkeren zoals het hoort. Dan krijg je NOOIT een boete.

  reageer
 • henk

   

  ik denk dat op de meeste parkeerterreinen betalen bij uitrijden moet worden ingevoerd. dat scheelt in de controles en is ook goed voor het gemoed - geen gehaast. de parkeerplekken die overblijven zijn makkelijk te controleren, of.... opheffen, verkleinen en voor mindervaliden. is er een overzicht waar de meeste bekeuringen worden uitgeschreven ?

  reageer
 • As

   

  Als de ambtenaren op het gemeentehuis voor de verandering hun hersenen hadden gebruikt was er om te beginnen in Buiten geen betaald parkeren ingevoerd. Er was namelijk geen gebrek aan parkeerplaatsen dus ook geen noodzaak om extra parkeerplaatsen aan te leggen, geen dure apparatuur hoeven aan te schaffen en al helemaal geen irritante parkeerwachters in dienst hoeven te nemen en was er onder aan de streep zelfs geld over gebleven.

  reageer
 • Pzaal

   

  Die paar parkeer wachters is een druppel op de gloeiende plaat. Gratis parkeren betekend meer mensen minder kosten en meer nieuwe winkels die meer werk gelegenheid en meer inkomsten opleveren dan dit onzinnige betaald parkeren.

  reageer
 • Pzaal

   

  Inderdaad en de winkeliers / plaatselijke economie trekt dan ook weer aan omdat men dan weer met de auto gemakkelijker naar het winkel centrum gaat. Zodat de gemeente meer kan verdienen aan de ondernemers en meer leeg staande winkels kan verhuren.. Ook geen kosten meer aan de parkeer wachters en de apparatuur en ook geen kosten meer aan de parkeer meters. Maarja het zal wel niet ik denk eerder dat de tarieven en boetes duurder gaan worden. Het kan in Almere..

  reageer
 • AAJP

   

  Er wordt nu geklaagd dat de boetes te laag zijn omdat de kosten van handhavers en hun apparatuur hoger zijn dan de opbrengsten uit de boetes. Is in mijn ogen een verkeerde begroting geweest van de gemeente. Hopelijk gaan ze het gat niet met andere dingen proberen te dichten. Ik vraag me wel af of een boete als je helemaal geen kaartje hebt gekocht net zo hoog is als je kaartje wel een kaartje hebt gekocht en je door een bepaalde reden een paar minuten te laat terug bent?

  reageer
 • Ab

   

  Wat een onzin dit. Parkeerwachters efficiënter laten werk is de oplossing.

  reageer
 • Joyce Versteeghe

   

  De boetes zijn niet te laag, de kosten zijn te hoog! Maak overal achteraf betalen van, dus met slagboom. Dan heb je geen parkeercontroleurs meer nodig. Wel andere parkeerautomaten met pin. Jammer is dat straatparkeren btw vrij is en afsluitbare parkeergarages met btw. Dan worden de kaartjes toch weer duurder. Kip en het ei c.q. vicieuze cirkel.

  reageer
 • Idee om dan betaald parkeren af te schaffen als dit alleen maar geld kost, dan is iedereen blij

  reageer
 • Sjaak de

   

  Naah ongelooflijk, qua management is er dus duidelijk iets mis. Misschien niet het modernste bling bling als gereedschap voor de prenten hanteren? Teveel uitgaven op salariëring van de heren welke de mannen op de werkvloer aansturen? of gewoon fraude of ook wel creatief boekhouden zoals we inmiddels gewend zijn in Nederland?

  reageer
 • Bertus

   

  Gezellig met wat vrienden uit eten. Door de wat trage bediening loopt het 15 minuten uit. Een dikke prent . Jammer voor de kwalitatief goede bedrijven maar ik zal er een stuk minder komen.

  reageer
 • Cobuz

   

  Uitgangspunt is dat er geen winst mag worden gemaakt op parkeerboetes. Dus zal er bezuinigd moeten worden op inzet parkeercontroles dan wel overhead kosten.

  reageer
 • renew

   

  Gaat de €60,- nu naar de gemeentekas of naar de grote staatskas! Als het naar de staat gaat en almere er op bij moet leggen moeten ze eens heroverwegen of ze nog wel hier aan mee willen werken.

  reageer
 • Stan

   

  In buiten lijkt me het simpel..... Betaald parkeren afschaffen zijn er ook geen controleurs nodig die boetes uit hoeven te schrijven.

  reageer
 • Robbert

   

  In theorie kan je misschien gelijk hebben. De praktijk laat anders zien. Als het gaat om de regels te handhaven, zou het geen probleem zijn dat het meer kost dan dat het oplevert. Het zou juist het uitgangspunt moeten zijn dat het 1 miljoen kost per jaar. Dan zijn de controleurs lekker bezig, betaald iedereen netjes zijn kaartje of is op tijd klaar met winkelen voor de tijd verstreken is

  reageer
 • Piet

   

  Dus als iedereen netjes betaald wordt een parkeerboete 1 miljoen per overtreding ?????? Tja het moet kosten dekkend zijn 😜

  reageer
 • Johan

   

  Begin met het schrijven van boetes pas wanneer er daadwerkelijk een grove overtreding is en niet wanneer iemand 5 minuten te laat is. dat scheelt enorm in frustratie van bezoeker en parkeerder en scheelt aanzienlijk in de kosten. Klant centraal denken is hier op zijn plaats

  reageer
 • Mamoet

   

  Waarom lopen de parkeerwachters met zijn 4-en in een groep? Kan minder. Hoezo lang winkelen onder werktijd? Uur zitten bij koffiebar?? Overigens is het een goed teken dat het niet kostendekkend is. Dat betekent dat er veelal betaald wordt voor het parkeren. Het succes van het inzetten van parkeerwachters is dus ook hun eigen ondergang

  reageer
 • Freddy

   

  Dus als iedereen netjes betaald lopen ze een miljoen mis min de netjes betaalde parkeer kosten.

  reageer
 • Rob

   

  Vreemde redenering, er moet geld bij bij iedere parkeerboete, een boete van 60€ is zowiezo een belachelijke hoge boete, wat als er helemaal geen boetes meer uitgschreven zullen worden omdat de mensen niet meer foutparkeren. Krijg je dan een boete omdat je wandelend gaat winkelen of zo. Alles heeft dus te maken met geld en niet om je te corrigeren zo blijkt maar weer eens. Het hele systeem moet op de schop en zeker de verwachtingen die gemeenten hebben van hoeveel geld ze moeten innen om ergens anders een gat te dichten.

  reageer
 • Daniel

   

  Jij hebt duidelijk geen kennis van zaken... Art 143 wetboek van strafvordering...

  reageer
 • Faerie

   

  Niet meer beboeten op ongewenst gedrag is geen optie natuurlijk. Vriendelijker voor de burger is bullshit! Je moet je gewoon net als een ander aan de regels houden, zou me wat zijn als iedereen lekker aso overal en nergens zijn auto dumpt. Maar gestel dat iedereen zich nou eens gewoon aan de regels zou houden. Dan worden je inkomsten ook minder. Ik heb er niks tegen als ze de boetes zouden verhogen elke keer dat er een tekort is. Als je niet fout parkeert en gewoon betaalt voor het parkeren (en als je dat niet wil doen gewoon met fiets of OV gaat) dan heb je ook geen boete te vrezen. En de hardnekkigste aso's kunnen dan steeds hogere boetes verwachten. Vind ik nog terecht ook.

  reageer
 • Rat

   

  Sommige dingen zijn niet in geld uit te drukken, opmerkingen over de werkgelegenheid. Wat het oplevert aan leefbaarheid zou je dan ook moeten kapitalseren om kosten en baten te vergelijken!

  reageer
 • Willem D

   

  Hoe kan het nu dat asielstad geld tekort kom al die vluchtelingen leveren 100 euro per nacht op daar van geven ze 12.50 uit aan eten en drinken de rest is winst

  reageer
 • Willem D

   

  Ze willen zeker nog meer asielzoekers binnen halen maar hebben geld nodig dan maar met boetes Almere zeg bedank

  reageer
 • Koos

   

  Tuurlijk en wat als de auto in je tuin wordt geparkeerd?

  reageer
 • Joke

   

  Zou in deze berekening meegenomen zijn dat er wel tientallen mensen aan werk zijn geholpen, mensen die anders wellicht een WW-uitkering zouden hebben? Nu brengen ze weer geld binnen, komen ze weer in een werkritme en hoeven dus niet uit het WW-potje bekostigd te worden. Als je het zo bekijkt, heeft de gemeente voordeel en geen verlies. Misschien kunnen ze bezuinigen op de exploitatie bv. de auto's een jaartje langer laten rijden.

  reageer
 • Robbert

   

  Ach, voor die 35.000 per jaar. Houden ze wel wat van die nep agenten over. Hebben die ook dagelijks een frisse neus buiten. Het is dus we duidelijk dat uitgangspunt van de boetes is geld binnen te harken.....

  reageer
 • Rikky

   

  Oplossing: stop met boetes uitdelen. Opbrengst: besparing van 35000 euro!!

  reageer
 • michael

   

  een goede reden om ermee te stoppen toch ??

  reageer
 • Robert

   

  Simpele oplossing als het meer kost dan het oplevert: stoppen met boetes schrijven. Ook vele malen vriendelijker voor de burger.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert