Regelgeving Tiny Houses moet worden aangepast

ALMERE
Als de gemeente Almere daadwerkelijk Tiny Houses wil bouwen om de woningnood op te lossen, zal de regelgeving moeten worden aangepast. Dat zegt een aantal woonpioniers dat met deze woonvorm experimenteert.

Tiny Houses zijn zeer kleine, milieuvriendelijke en goedkope woningen.

De komende twee jaar zijn zij het onderwerp van de WoonExpo in Almere, waarbij de gemeente kennis over de mini-huizen wil verzamelen en een aantal voorbeelden wil bouwen in Almere Poort.

reacties (13)

 • Simone C.

   

  Wat een leuk initiatief! Ik denk dat er veel belangstelling voor zal zijn. Het een een levensstyle waar nog niet erg veel aandacht voor is in Nederland. Alles moet groot, groter , grootst. Daar is niets mis mee maar voor klein, kleiner, kleinst kan je hier helaas niet kiezen terwijl je dat wel zou willen. Dit heeft mijn inziens namelijk vele voordelen. Je kan hypotheekvrij leven, zelfvoorzienend worden daardoor minder gaan werken en meer voor de gemeenschap gaan betekenen omdat je daar simpelweg meer tijd voor hebt. Bonus is dat je het milieu minder belast. Kortom het zou mooi zijn als je de KEUZE kan maken. Wie in een villa wil wonen kan dit doen wie in een Tiny House wil wonen kan dit ook doen.......en een zgn "trailer/trash park" hoeft het echt niet te worden hoor. Verdiep je er eens in en kijk oa op You Tube.......het kan écht hardstikke leuk worden! Ik ga er zeker nadenken.

  reageer
 • Boels

   

  ".. zelfvoorzienend worden daardoor minder gaan werken en meer voor de gemeenschap gaan betekenen omdat je daar simpelweg meer tijd voor hebt." Je betekent meer voor de gemeenschap als je hard werkt en zoveel mogelijk belasting betaalt. Ik zie het niet zitten om naast het ambtelijke oerwoud ook nog eens geconfronteerd te worden met goedbedoelende annex bemoeizieke vrijwilligers.

 • Poortbewoner

   

  Ik ben hier ook niet blij mee moet ik zeggen. Ik zie namelijk ook dat dit 'trailerpark' naast de school van mijn dochter komt, Sterrenschool de Ruimte. Hoe definitief dit is weet ik niet, maar ik hoop echt dat er een andere locatie wordt gevonden, liefst niet naast een school of iets dergelijks. Ik heb nog geen andere ouders hierover gehoord, maar dat breekt misschien nog los als ze weten wat dit precies inhoudt. Bijzondere of uitzonderlijke woonvormen past niet naast een basisschool vind ik.

  reageer
 • Karin

   

  Mijn zoon kiest bewust voor een tiny house. Hij was daar al in geïnteresseerd voordat er sprake was van dit project. Ook mijn dochter zou best in een tiny house willen starten. Liefst huur in eerste instantie (evt met optie tot koop). De vraag is idd of het betaalbaar blijft op een kavel in Almere. De kosten daarvan zullen die vangnet huis overstijgen waardoor het alsnog te kostbaar blijft. Er zijn genoeg goede oplossingen maar er moet vooral meer woongelegenheid komen die betaalbaar is.

  reageer
 • Rene Mooij

   

  Denk niet dat het echt goedkoop gaat worden, kavel 100 m2 is toch gouw 30K, dan aansluiting op de nuon stadverwarming, in poort 6,5K dus dat tikt aan voor je kan gaan beginnen. en dan max 50m2 Eigenlijk hebben we dit al in poort Heet Ik woon in mijn tuin,

  reageer
 • John van Diepen

   

  Weet iemand of en zo ja wanneer bekend wordt wat de vrijstellingen op de regelgeving zijn?

  reageer
 • Jef

   

  Weet iemand wanneer de reglementen van deze mooie initiatief online wordt gezet!! Hun contact formulier is ZERO non active page!! Dank..

 • laat alle reacties zien
 • Jeweetwelwieikben

   

  Je mag in Nederland niet in je eigen chalet wonen, maar zodra er kleinere hutjes door de gemeente worden geexploiteerd mag opeens alles! Heel bijzonder...

  reageer
 • Gerrit

   

  Waarom zou je niet in je eigen chalet mogen wonen? Volgens kan dat prima, als je maar voldoet aan alle relevante regelgeving zoaks het bouwbesluit. En daar wringt de schoen met tiny houses. Binnen onze bouwwetgeving zijn geen mogelijkheden voor dergelijke huizen.

 • .\/\/.

   

  Uit het enthousiasme hieronder valt af te lezen dat de treurnis van de vinexbewoner uit hemzelf komt, niet uit de woonomgeving. Alles wat niet standaard is wordt neergesabeld, het liefst ziet men het gebruikelijke eengezinswoninkje met een betegeld tuintje, een stoel met een pompoen erop, een bordje 'welkom', en een naambordje waar ook de naam van de hond op staat.

  reageer
 • onzin

   

  onzin. sta erg open voor bijzonder wonen. Maar dit hele tiny houses verhaal is een politieke farce en gaat helemaal niets oplossen. Zorg gewoon voor goede sociale woningbouw. en wat iemand anders ook al schreef: deze "bedenkers" wonen zelf in grote huizen. lekker makkelijk!

 • Dirk2

   

  Niets mag, maar dit wel? Belachelijk, dit kan alleen maar tot problemen leiden.

  reageer
 • Joop

   

  Prachtig dat al die beleidsmakers en wethouders zo graag over tiny houses praten. Zelf wonen ze in hele hele grote huizen. Humor.

  reageer
 • ROB

   

  Trailerpark. Net als in Amerika

  reageer
 • Jan

   

  Kun je er over een paar jaar zo een kippen van maken, dan zijn ze toch onverkoopbaar.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Doet me denken aan de hut van Oom Tom, weet nu al wel waar deze bouwsels toekomstig kunnen vinden.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Ben benieuwd wat goedkoop is, denk zolang het aangeduid wordt als woning de koper alsnog gen.... wordt. Mijn kippenhok is even groot en kostte ongeveer 300 euries. Als Nederland dit pad inslaat kan men evengoed sloppenwijken tolereren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert