Vuurwerkslachtoffer geeft voorlichting op scholen

LELYSTAD
Lelystedeling Anthony Ruys gaat deze week twee basisscholen af in zijn gemeente om voorlichting te geven over illegaal vuurwerk. Hij verloor zelf vorig jaar een duim na het afsteken van vuurwerk.

Daardoor raakte hij onder meer zijn tegelzetbedrijf kwijt. Illegaal vuurwerk wordt ieder jaar zwaarder en is via internet steeds makkelijker te koop.

Bijna de helft van alle vuurwerkslachtoffers valt inmiddels bij het afsteken van illegaal vuurwerk.

reacties (5)

 • leo

   

  Goed initiatief. .. misschien op meerdere scholen doen en ook bij de onderbouw van hogere scholen. Thuis laat ik mijn zoon ook de gevolgen ervan zien op het internet. ...

  reageer
 • Sjaak de

   

  Weet niet of de kids hiervan onder de indruk geraken, de beperking is matig te noemen. Met de huidige nitraat bommen zijn de resultaten wel anders.

  reageer
 • Lely

   

  De beperking is matig?? Hij is zijn duim kwijt Zo matig vind ik dit niet hoor. Zijn wijsvinger is op de plaats van zijn duim gezet zodat hij toch dingen vast kan pakken Een matige verwonding vind ik een snee in je vinger. Ik vind het ontzettend knap dat hij nu andere kinderen bewust wilt maken van het gevaar van vuurwerk

 • Dj

   

  Super trots op je schattie!!!!

  reageer
 • heel goed!

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Goede actie! Ik wens je succes met je bezoeken. Misschien moet het elkaar gedaan worden, zowel basisschool als vervolgopleiding.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert