Politie schiet verwarde man neer

DRONTEN
De politie heeft maandagmorgen in Dronten een man van 51 neergeschoten. Dat is gebeurd aan de Saturnusweg. Buurtbewoners zeggen dat ze meerdere schoten hebben gehoord.

Agenten waren op een melding afgekomen van een verwarde man met een mes. De man bedreigde de agenten met het mes. De verdachte is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

Volgens de politie heeft het incident niets te maken met de vondst van twee doden in Lelystad.
reacties (37)

 • Dick

   

  Hoe weet jij nou dat deze man zichzelf iets aan wilde doen? Kun jij gedachten lezen? Nou Ik niet. Verder sluit ik me aan bij Meike. Treedt de politie een keer op in plaats van bonnetjes te schrijven is het weer niet goed.

  reageer
 • Meike

   

  Ik vind het zo bizar dat iedereen altijd maar zegt dat de politie harder op moet treden en meer rechten moet hebben en ga zo maar door. Maar zodra er dan daadwerkelijk iets gebeurd dan heeft de agent het gedaan. En dan komen de beste stuurlui met geniale ideeën aankloppen! Misschien is er bij deze man al vaker wat gebeurt??? Geen idee want ik ken zoals de meeste hier het verhaal niet. De agent en alle betrokken collega's van dit team werken denk ik met hart en ziel en willen alle burgers van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen veilig houden. Dus je zou ze ook kunnen steunen! Want dit wil niemand! Het is te hopen dat deze man nu de hulp zal krijgen die hij nodig heeft. En de betrokken agent ook, want ga er maar eens aan staan. Het zijn ook mensen en geen robots!

  reageer
 • Gerrit2

   

  O,O,O, wat weet iedereen weer precies hoe het had gemoeten. Maar: als deze man op jou, je kind, je lief was afgestormd en de politie had - zoals sommigen beweren - beter niet kunnen schieten, wat zou de wereld te klein zij geweest en had iedereen geroepen: de politie had moeten schieten! De politie weet donders goed wat kan, mag en moet en ook wat de gevolgen kunnen zijn voor betrokkenen en voor henzelf. Hulde aan de politie voor dit vakbekwame optreden!

  reageer
 • Snorretje

   

  Hij leeft nu nog. Had hij ook geleefd als hij zichzelf had open gesneden? Denk ook niet dat de agent vanochtend van huis ging met de gedachte "laat ik eens iemand neerschieten".

  reageer
 • joop

   

  Mensen die veward zijn zijn of ziek of onder invloed maar het is triest dat er steeds vaker vewarde mensen zijn in nederland die niet de zorg krijgen die ze nodig hebben of niet opgemerkt worden totdat ze rare en bizar gedrag vertonen .jammer is dat .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Michel

   

  Daarom is er dusdanig gehandeld dat dit het beste was voor iedereen. Voor hetzelfde geldt had hij zijn keel daar ter plekke doorgesneden, denk niet dat je daarvan getuige wilde worden. Kortom, dit was de beste oplossing voor iedereen!

  reageer
 • Hendrik

   

  Dus men had beter kunnen wachten tot hij zichzelf had verwond? Zie je de koppen dan al? 'Politie laat man zichzelf de keel doorsnijden?'

  reageer
 • Ik

   

  Pepperspray tegen een mes? No way. Mes kun je ook gooien en pepperspray kun je alleen binnen 5 meter gebruiken. 5 meter is in een seconde overbrugt en dan ben je te laat om je vuurwapen te trekken. Op persoon met mes wordt een vuurwapen getrokken en zondig gebruikt. En ooggetuige: je weet nooit of het enkel op zichzelf gericht was. Dit mag de Rijksrecherche uitzoeken. Ook als hij zichzelf verwond met het mes mag de politie hem neerschieten. Ambtsinstructie zegt: gevaar voor zichzelf of anderen.

  reageer
 • K9

   

  Die verwarde valt waarschijnlijk niet zoveel kwalijk te nemen, die heeft kennelijk hulp nodig. De politieagent die heeft geschoten zat daar ook niet op te wachten en heeft vermoedelijk juist gehandeld. Sterkte aan hen beide, dit wok niemand.

  reageer
 • L4a

   

  Helaas was ik hier ooggetuige van vanmorgen. Dit was absoluut niet nodig geweest. Deze meneer wilde zichzelf iets aan doen en niet iemand anders.

  reageer
 • George

   

  Omdat anno 2015 de beste stuurlui aan wal zitten! Alles gaat remote tegenwoordig!

  reageer
 • Drontense

   

  Waarom gaan al deze beste stuurlui aan wal niet bij de politie solliciteren?

  reageer
 • Heb je al bij de politie gesolliciteerd? Zo te lezen weet jij beter dan die opgeleide politieman wat er moet gebeuren. Pepperspray kun je niet van een afstand gebruiken, daarvoor moet je heel dicht bij de persoon zijn anders verwaait het. En als iemand met een mes loopt te zwaaien ga ik ook niet dicht bij hem komen.

  reageer
 • lelystad

   

  En om die pepperspray te kunnen gebruiken moet je toch aardig dichtbij iemand kunnen komen. Dat gaat namelijk niet als iemand met een mes staat te zwaaien, dus zal er een ander wapen gebruikt moeten worden. Pepperspray werkt niet als je op een paar meter van iemand verwijderd staat.

  reageer
 • Michel

   

  Je weet niet hoe snel diegenekwam aanlopen/aangerend met een mes. Als diegene aangerend naar je toekomt, dan zal pepperspray wel effect hebben, al kan dat te laat zijn door de vaart hij wellicht nog had. Ze nemen hier het zekere voor het onzekere en dat is de enige juiste beslissing die ze konden maken op dat moment, anders was er zeker naar een andere oplossing gekeken.

  reageer
 • TK

   

  Voor pepperspray moet je de verdachte van dichtbij raken. Niet handig bij iemand gewapend met een mes en in verwarde toestand. Ook niet met rug dekking. Voordat de andere agent zou kunnen schieten is de andere al geraakt of aangevallen.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Wat een goede tip. Ik zou ze gelijk bellen als ik u was.

  reageer
 • Frits van der schoor

   

  Weer een hoop mensen hier die het beter hadden gekund of anders hadden gedaan. Kunnen we er niet vanuit gaan dat deze agenten voor op dat moment de juiste beslissing hebben genomen? Het is lekker makkelijk om te oordelen als u er niet bij bent geweest. Terwijl deze agenten in een fractie van een seconde moeten handelen om erger te voorkomen.

  reageer
 • Robert-Jan

   

  Doe toch niet zo ontzettend moeilijk mensen. Als je met een mes zwaait en niet reageert op woorden en eventueel een waarschuwingsschot is er maar één oplossing.. gewoon schieten. Een agent doet dat niet zomaar, denkt ook aan de vervolgonderzoeken door rijksrecherche. Het begint gewoon met die idioten die met messen zwaaien of erger... dat is het probleem en niet oom agent.

  reageer
 • ron

   

  ze hebben toch ook pepperspray waarom is dat niet als eerste inzet de politie is meestal met 2 of meerdere personen aanwezig dan kan toch de eerste agent de dader of in dit geval de verwarde man toch met pepperspray benaderen als dat niet werkt dan kan de tweede agent toe met een vuurwapen standby staan

  reageer
 • Drontense

   

  Dat ben ik met je eens. Ik ben zelf ook geen pottenkijker, integendeel. Maar als zoiets om de hoek blijkt te zijn gebeurd, komt het wel heel dichtbij.

  reageer
 • Dick

   

  Nee Frolijk Vrietje, 1 schot is niet genoeg. Eerst waarschuwingsschot, daarna gericht schieten. Als je dan op benen of armen richt is de kans dat je in één keer raak schiet een stuk kleiner dan wanneer er op het lichaam zelf geschoten wordt. Er staat namelijk nergens hoe vaak er geschoten is, er staat "er zijn meerdere schoten gehoord".

  reageer
 • Drontenaar

   

  Beste stuurlui. De keuze om te schieten is de laatste optie en die beslissing wordt niet zomaar genomen. Er volgt zo mogelijk een waarschuwingsschot en er wordt zo mogelijk duidelijk aangegeven dat er zal worden geschoten als degene zijn wapen niet laat vallen. Eerste schot op de benen en als degene dan nog steeds doorloopt (op jou of een ander af) dan 2e schot op romp. Bij noodweer kan ook direct op romp. En dan zijn meerdere schoten heel gebruikelijk: het is hij of jij.

  reageer
 • lelystad

   

  En denk jij niet dat dat eerst gedaan is dan! Een agent schiet niet zomaar gericht op iemand.

  reageer
 • ik vraag me af?

   

  Gelukkig dat je op de hoogte bent van alle feiten. Dat helpt echt zo een gefundeerd oordeel. Hulde!

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Aan 1 schot had oom agent niet genoeg? En ik maar denken dat je als agent leert communiceren en participeren op dit soort situaties.

  reageer
 • Meike

   

  Volgens mij heb je geen idee wat voor een mega impact dit heeft op een agent! Ze schieten echt niet zomaar! En waarom er heen teasers zijn? Ik denk dat je dat aan den haag moet vragen. Het is een hele trieste situatie voor alle betrokken partijen. En zeker voor de familie van die man. Maar onderschat niet wat dit ook met een agent doet!

  reageer
 • L4a

   

  Nee

  reageer
 • Dick

   

  Sta jij maar eens tegenover iemand die met een mes staat te zwaaien en die nergens naar luistert. Als jij dan volgens de geweldsinstructie gerectigd bent om te schieten dan doe je dat gewoon. Er staat overigens nergens dat hij op lichaam heeft geschoten, eerst wordt op de benen gericht.

  reageer
 • Redactie Omroep Flevoland

   

  Deze gebeurtenissen hebben niks met met elkaar te maken. Groet, Redactie Omroep Flevoland

  reageer
 • knol

   

  Waarom moet er direct geschoten worden ? En waarom hebben ze nog geen taesers ? Lijkt onderhand het wilde westen hier in Nederland hoe gemakkelijk er tegenwoordig wordt geschoten.

  reageer
 • Angel

   

  Ik vraag me af of deze verwarde man betrokken was bij de trieste gebeurtenis in Lelystad

  reageer
 • Ron

   

  Dan slaap je prima!

  reageer
 • William

   

  Dat is misschien maar beter ook. Bij dit soort situaties kan de politie vaak geen sensatiezoekers/pottenkijkers gebruiken. En dat bedoel ik dan meer in het kader van je eigen veiligheid.

  reageer
 • drontense

   

  Volgens informatie in de stentor is het maandag morgen gebeurt. Om 09.00 is een traumahelikopter opgeroepen.

  reageer
 • D@@n

   

  Dit meldde Twitter: P2000 Flevoland ‏@p2kflevoland 09:32:21 Dronten, Saturnusweg, verdachte door de Politie neergeschoten, onderzoek is gaande.

  reageer
 • Drontense

   

  Niet dat het me iets aan gaat, maar wanneer is dat gebeurd? Ik woon er bijna naast en heb niets gemerkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert