ZONL stopt met huishoudelijke hulp

NOORDOOSTPOLDER
Zorggroep Oude en Nieuwe Land stopt eind volgend jaar met het uitvoeren van huishoudelijke hulp. Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in Noordoostpolder en Urk en heeft veel personeel uit die gemeenten in dienst.

De Zorggroep probeert de ruim 250 thuishulpen die nog in dienst zijn het komende jaar naar ander werk te begeleiden. Vanwege de duur van de ontslagprocedure is wel voor al die medewerkers ontslag aangevraagd. De vakbonden zijn akkoord gegaan met een sociaal plan.

De Zorggroep kon vorig jaar de thuishulp in de benen houden met extra geld van het Rijk, maar zegt zelfs met die aanvulling fors verlies te lijden.

reacties (4)

 • Frankie

   

  mmm volgens mij betalen de zorginstellingen ongeveer € 85,00 voor 1 uur zorg aan de zorggroepen.....de medewerker die daadwerkelijk zorg verleend krijgt voor 1 uur....€ 28,00 ?? en dan nog verlies draaien....erg hé dit.....!!!

  reageer
 • henry

   

  Waarom sta ik hier niet van te kijken ? Een top bestuurder met een riant salaris die gewoon gefaald heeft sturen ze weg met een riante ontslag vergoeding van enkele tonnen.en nu klagen.gewoon wanbeleid.en wie zijn de dupe de medewerkers en de cliënten.

  reageer
 • kritiesj

   

  De zorggroep oude land, nieuwe land is helaas vervallen tot topzwaar bedrijf met teveel managers, die totaal niet doorhebben hoe het in werkelijkheid toegaat. Daarnaast moest en zou het ONL alles in de regio hebben, met het gevolg dat het onbeheersbaar is geworden. Ze krijgen nu de rekening van verkeerd beleid wat al jaren geleden is ingezet. Wie worden de dupe. Juist het wel hardwerkende personeel op de werkvloer en de mensen die zorg nodig hebben. Daarnaast moet ook de gemeente zich schamen hoe men bepaalde contracten afsluit.

  reageer
 • potter

   

  Waar blijft al dat geld? Men sloopt alles, geen recepties meer in Talma etc. Dit kan toch niet zo door gaan.. Manager die komen en gaan. Staat er nog wel een organisatie, die de huidige situatie kan ombuigen naar iets wat goed gaat lopen??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert