'Ruzie kinderartsen Flevoziekenhuis'

ALMERE
De kinderartsen van het Flevoziekenhuis in Almere maken al jarenlang ruzie met elkaar en werken slecht samen. Dat meldt RTL Z, op basis van eigen onderzoek. Het ziekenhuis zou nu een van de artsen willen ontslaan, omdat de conflicten de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid bedreigen.

Volgens RTL Z zijn de conflicten het gevolg van de oprichting van een commerciële kliniek voor kindergeneeskunde. Op initiatief van twee kinderartsen bracht het ziekenhuis in 2009 de poliklinische kindergeneeskunde, waarbij patiënten niet worden opgenomen, onder in De Kinderkliniek. Het ziekenhuis kreeg 60 procent van de aandelen, de twee artsen 40 procent.

De kliniek bleek een commercieel succes, maar volgens RTL Z was het ook een splijtzwam binnen de vakgroep kindergeneeskunde. Vier van de tien artsen zijn verbonden aan de kliniek, de andere zes zijn in loondienst van het ziekenhuis.

Nu blijkt dat belangentegenstellingen tussen de artsen al sinds de voorbereiding van De Kinderkliniek in 2006 hebben geleid tot conflicten en wrijvingen. Jarenlange pogingen om hen onder professionele begeleiding weer beter te laten samenwerken, mislukten.

reacties (5)

 • Flevoburger

   

  fijn die privatisering van de zorg: was een goede medische zorg ooit een doelstelling, nu is goede medische zorg gedegradeerd tot een ordinair bedrijfsmiddel met als doel winst maken. Nederland anno 2015

  reageer
 • ron

   

  en waar is jeugdzorg nu dan valt nog mee dat je van hun nog niks hoort over deze kwestie

  reageer
 • Ik

   

  Maar dat is tog ook een bedrijf, uit op winst maken en jezelf aan werk helpen ? En je moet natuurlijk niet de mooilijkheden opzoeken, want dat gaat teveel op werken lijken !

 • Sjaak de

   

  Verrot rechts systeem de drek komt boven drijven, nu in Lelystad morgen elders. De politiek heeft dit alles mogelijk gemaakt de onrust bij de burgerij wordt genegeerd, ieder voor zich. Gelukkig zijn er nog mensen welke het motto in zich dragen wat zij kunnen betekenen voor de gemeenschap en niet alleen wat kan de gemeenschap voor mij betekenen.

  reageer
 • kritiesj

   

  Voor de goede orde het Flevoziekenhuis staat in Almere niet in Lelystad

 • johan

   

  en ondertussen gewoon mooi weer spelen in de krant met een muziekstudio...jullie moeten je schamen.

  reageer
 • Ron

   

  Geld, alles draait om geld. Zelfs over de rug van doodzieke kinderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert