Aanvraag voor stille tocht na vondst doden

LELYSTAD
Bij de gemeente Lelystad is een verzoek binnengekomen om een stille tocht te houden voor de twee mensen die dood zijn gevonden in de Waterwijk. De gemeente gaat daarover met de initiatiefnemers in gesprek.

De twee doden werden zondagavond aangetroffen in een woning aan de Kinselmeerstraat. Volgens directe buren wonen daar een moeder, een dochter, een zoon en een stiefvader. De twee gevonden lichamen zouden volgens buurtbewoners van de vrouw en de dochter zijn.

De politie maakt nog geen details bekend over de zaak.

Update: De politie heeft maandagmorgen om 10:30 uur een verdachte aangehouden.

reacties (21)

 • Barbara

   

  Precies @Marnix..Voor een ieder die 15 jaar en ouder is moet het mogelijk zijn binnen 2 minuten af te stemmen op zijn of haar empatische gevoel. Dan kan zonder 1 probleem te maken gedaan worden wat de wens is van klasgenootjes en vriendinnen van dit vermoorde meiske.

  reageer
 • Marnix

   

  Ik ga er van uit dat de initiatiefneemster van deze tocht, dit met de beste bedoelingen heeft gedaan. Klasgenootjes van Fleur zouden vanavond hun jaarlijkse "wokavondje" hebben in een lokaal restaurant. Daar keken ze allemaal erg naar uit. In plaats daarvan hebben ze nu een stille tocht. Te bizar om te bevatten en ik ben volwassen, hoe moet dat zijn voor kinderen van 15, 16 jaar... Er is heel veel verdriet, dat kan op deze manier misschien een beetje geuit worden, hoe kan dat dan slecht zijn? De ellende die door dit monster is aangericht raakt niet alleen de familie van Fleur, maar heel veel anderen, dichtbij en verder weg. Tochten met fakkels, hooivorken, pek en veren mogen niet meer, dan maar dit...

  reageer
 • Ik let goed op!

   

  Ken je feiten als,je ze benoemd. Kerwin was de naam van die jongen.

  reageer
 • Rolf

   

  Heeft niets met Respect te maken... Je kan je alleen afvragen welk doel een stille tocht heeft. Gaat het om medeleven te tonen of om jezelf een goed gevoel te geven... Ik vind zelf dat het houden van een stille tocht nogal een hype is geworden.... Persoonlijk voel ik er meer voor om de nabestaanden rust te gunnen om dit te verwerken zonder dat wildvreemde mensen die zich normaal ook niet met dit gezin bemoeide in een tocht lopen

  reageer
 • Met welk doel. Zo geef je dit soort tragische gevallen alleen maar een podium. Laat de familie met rust en leg bloemen en kaartjes neer om je steun te betuigen. Stille tochten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor een kwestie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bummie

   

  Wat een respectloze reacties zeg gadverdamme!!! Als je t er niet mee eens bent dan kom je toch lekker niet!! Wie is er nou respectloos met deze opmerkingen allemaal bah bah JULLIE moeten je pas schamen en je moet je mond spoelen met de beste bleekmiddel die je kan vinden.

  reageer
 • Dankbaar

   

  We zknn de uitvinder van de stille tocht(nav erwin duinmeijer) nog steeds dankbaar pfffffff

  reageer
 • Kees

   

  Ja daar is ie weer. De stille tocht. Kunnen we weer onze ijdelheid tonen. Kijk ons eens goed bezig zijn. Voor wie, voor wat mensen?

  reageer
 • Kitty

   

  Stille tochten slaan hun doel totaal voorbij. Ik begrijp dat je als nabestaande iets wil doen, maar organiseer dan een herdenkingsbijeenkomst voor de mensen die daar behoefte aan hebben, ipv er 'de rest van de stad' mee lastig te vallen, want men verzint tegenwoordig voor elke scheet een stille tocht.

  reageer
 • Bianca

   

  Dat schijnt door een beste vriendin van het meisje te zijn aangevraagd. Die wil woensdag avond een stille tocht houden las ik op facebook.

  reageer
 • Johan

   

  Zo overbodig dit. Als je goed om je heen kijkt zie je dat het niet helpt. Sommige mensen zoeken op deze manier aandacht.

  reageer
 • kees

   

  Ik ben heel erg benieuwd wie deze aanvraag gedaan heeft, weet iemand dat?

  reageer
 • lelystad

   

  Is deze aanvraag niet aan de familie of naasten? Je kan als vreemde toch niet zomaar een stille tocht willen organiseren zonder toestemming of medeweten van de naasten! En ik denk dat je als naasten op dit moment wel wat anders aan je hoofd hebt met dit grote verlies, dan je bezig houden met een stille tocht. Ik vind het behoorlijk respectloos om je eigen wil van een stille tocht op te dringen. Wel wens ik ALLE naasten heel veel sterkte bij dit grote verlies.

  reageer
 • Mau

   

  Met welk doel ? Ik stel een stille aftocht voor van de aanvrager. Smakeloos, zinloos en respectloos in deze fase

  reageer
 • krek

   

  ik begreep echt niet waarom de gemeente dit uberhaupt naar buiten brengt, elke idioot die een beetje aandacht wil kan zo een aanvraag doen. De gemeente had dit direct moeten aanpakken. wat een rare mensen heb je toch.

  reageer
 • joop

   

  als iemand anders dan de familie (en dat lijkt met sterk) met deze aanvraag bij de gemeente is gekomen, moet hij zich echt KAPOT SCHAMEN. Wie denk je wel dat je bent....

  reageer
 • Jaap

   

  Ja, je moet er vlug bij zijn. Anders is iemand je voor.

  reageer
 • Rinus

   

  Zeker niet als het echt stil gedaan wordt.

  reageer
 • Willem D

   

  Daar hebben ze toch niks meer aan ze horen en zien er niks van

  reageer
 • Rinus

   

  We weten nog niet eens de feiten. Stille tocht fetisjisten.

  reageer
 • Geschokt

   

  Laten we allereerst eens respect tonen voor deze familie en niet meteen op tocht = op drift gaan...Kan altijd nog over nagedacht worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert