Verdachte aangehouden in zaak vondst doden

LELYSTAD
De politie heeft maandag om 10.30 uur een verdachte aangehouden na de vondst van twee doden in een woning in Lelystad. Volgens de politie gaat het om een man en is hij een van de drie personen waar de politie zondag in de Lelystadse Waterwijk en het Natuurpark naar zocht. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak.

Of de andere twee vermisten in de woning zijn gevonden, wil de politie niet zeggen. Een woordvoerder verklaart dat de identificatie nog geruime tijd in beslag zal nemen. Volgens omwonenden zijn de slachtoffers een moeder en haar dochter die in het huis woonden. De lichamen zijn volgens de politie maandagochtend uit het huis aan de Kinselmeerstraat gehaald.

Sinds de vermissing is de politie bezig met een uitgebreid onderzoek in de woning. De politie zegt momenteel nog met alle scenario's rekening te houden. Volgens de wijkagent was het gezin niet bekend bij de politie.

Zoektocht in het bos
De politie heeft een deel van het Gelderse Hout in Lelystad afgezet. In het bos is een groene scooter gevonden. Het gebied is maandag uitgekamd door forensische opsporingsteams. Waar de politie naar zocht, is niet duidelijk.

Buren totaal verrast
Omwonenden zijn totaal verrast over de gebeurtenissen in de Kinselmeerstraat. Zij zeggen nooit iets gemerkt te hebben van ruzie of problemen in de woning. Volgens de directe buren woont er een normaal gezin, met een jongen en een meisje in de tienerleeftijd. De buren hebben vrijdag nog gezien hoe de man en de vrouw samen de hond uitlieten. Volgens de buren deden zij dit, zoals altijd, gearmd.

De tienerzoon van het gezin heeft volgens de buren zondag alarm geslagen, omdat hij geen contact kon krijgen met zijn moeder, zus en stiefvader. Daarop kwam de grote zoekactie op gang die uiteindelijk leidde tot de vondst van twee lichamen.

Bij de school tegenover de woning komen veel buurtbewoners met vragen binnenwandelen. Omdat de omgeving van de woning nog altijd is afgezet, kan één ingang van de school niet worden gebruikt.

Herdenking op school
Leerlingen van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad hebben maandag hun klasgenoot herdacht die waarschijnlijk dood in haar ouderlijk huis is gevonden. Dat zeggen leerlingen die bloemen bij de woning in de Kinselmeerstraat hebben gelegd. De leerlingen zijn in een ruimte van de school samengekomen om over hun klasgenoot te praten. Ook hebben ze 1 minuut stilte gehouden. Volgens de rector van De Rietlanden is er geen officiële gedenkruimte zolang de politie de dood van de leerling niet heeft bevestigd.

Aanvraag stille tocht
Bij de gemeente Lelystad is een verzoek binnengekomen om een stille tocht te houden. De gemeente gaat daarover met de initiatiefnemers in gesprek.

reacties (12)

 • Dick

   

  Zucht

  reageer
 • lelystad

   

  En jij gelooft de telegraaf? Roddelpers van het eerste uur.

  reageer
 • Lely...

   

  Zucht....

  reageer
 • Natas

   

  Op de site van de telegraaf staat het 1 en ander

  reageer
 • Henk25

   

  Als een nieuwsmedium alles roept en schrijft wat op social media staat, dan wordt er een hoop onzin voor waar aangenomen. En wordt het sensatiejournalistiek, die het vervolgens op social media moet ontgelden. Wat heb je liever: roddel en achterklap of feiten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jammer

   

  Volgens dat mens van omroep flevoland is het erg jammer dat de politie geen mededelingen doet aan hun. Ach ach omroep flevoland heeft weer geen scoop en is verongelijkt

  reageer
 • Arjan

   

  Wat een drama! Arme vrouwen. En dat in de laatste week voor de kerst. Een week vol vieringen en sportdagen op school. Ik geloof dat het eervoller is om deze allemaal een keer op te schorten dan dat er zo maar een stille tocht gelopen wordt.

  reageer
 • lelystad

   

  Wat er hier allemaal heeft plaatsgevonden zullen we nooit te weten komen, omdat de slachtoffers helaas niets meer kunnen zeggen. Alleen de dader, maar of hij alles verteld is maar de vraag!

  reageer
 • Sjaak

   

  Meteen roepen om een stille tocht. Moet dat nou?

  reageer
 • Dick

   

  Wat er hier heeft plaatsgevonden wordt pas duidelijk als het onderzoeksrapport openbaar wordt. Dus alles wat de Media roept moet je met de nodige kilo's zout nemen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Sommige media gaan uit van feiten, andere van onbevestigde geruchten.

  reageer
 • Po

   

  Raar hoor overal hoor je Skyradio) en andere media dat het moeder en dochter zijn die dood gevonden zijn,en dat de vriend het heeft gedaan,maar hier blijft het wazig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert