Inwoners praten mee over nieuwe burgemeester

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad kunnen meepraten over hun nieuwe burgemeester. Ze kunnen online een vragenlijst invullen en aangeven welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben.

Lelystad zoekt een opvolger voor burgemeester Margreet Horselenberg die in september volgend jaar vertrekt. Een vertrouwenscommissie met raadsleden draagt twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Die draagt vervolgens één kandidaat voor ter benoeming bij de Koning.

Eerst wordt een profielschets opgesteld waar inwoners invloed op kunnen uitoefenen. Lelystedelingen zonder internet kunnen een papieren vragenlijst opvragen bij de gemeente.

reacties (9)

 • Barbara

   

  Vandaag is beter contact mogelijk, maar ik hoop toch niet dat strakjes de uitslag van deze enquete serieus genomen wordt.

  reageer
 • Barbara

   

  Mooi, jouw idee over Burgermeesterschap voldoet volledig aan de wens van elke burger neem ik aan. De geplande enquete die toch al niet scheen te bestaan kan uitblijven. Deze info is meer dan voldoende om wellicht de vertrouwenscommissie als overbodig te verklaren.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een slechte start om een enquete in te vullen. Krijg deze niet tevoorschijn. Heb hem al ingevuld is het antwoord.

  reageer
 • frits

   

  Ja, precies dezelfde tekst krijg ik ook. Hier klopt iets niet. Kan aan de link liggen.

  reageer
 • Sonja

   

  Barbara ik ook :-(?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  "Heb jij een visie, ambitie en een hands–on mentaliteit. Durf je je nek uit te steken en ben je in staat van uit het niets iets te creeeren. Krijg je energie uit negatieve energie, zie je kansen waar weerstand geuit wordt. Breng je leven in de brouwerij en heb je geen negen tot vijf mentaliteit. Is werken aan je zichtbaarheid voor jou een natuurlijk proces. En ben je niet op zoek naar je laatste functie maar naar Die ene werkomgeving waar je niet werkt omdat het je baan is, maar juist omdat je ervan overtuigd ben dat je van toegevoegde waarde bent en dit kan overbrengen naar een kritische gemeenschap.,...... Vind je dat je de juiste persoon voor de klus bent ipv dat iemand gekozen wordt omdat hij of zij simpelweg aan de beurt is. DAN BEN JIJ DE BURGEMEESTER DIE LELYSTAD NODIG HEEFT!!!" LELYSTAD what Else

  reageer
 • Barbara

   

  Ik wilde vol van ideetjes beginnen de vragenlijst in te vullen toen op het scherm de boodschap in beeld kwam met de volgen de tekst. ----U heeft deze enquete al eens ingevuld. U kunt de enquete slechts eenmaal invullen----Vreemd.

  reageer
 • jahoor

   

  klinkt leuk, maar is compleet een wassen neus, de burgemeester wordt ook hier een een klein achterkamertje gekozen. Dus als burger een vragenlijst invullen: wat een onzin. Termen als "bindend vermogen", "indentificatie" en "signaalgevoelig", je wordt er misselijk van.

  reageer
 • robert

   

  Vragenlijst ingevuld?? Ik wist niet eens dat deze bestond.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert