Staatssecretaris vraagt om uitstel aanlandplicht

FLEVOLAND • Ma 14 december 2015 | 14:42 • Maandag 14 december 2015 | 14:42
Staatssecretaris Martijn van Dam van Landbouw en Visserij heeft in Brussel de aanlandplicht aangekaart. Dat deed hij in een besloten bijeenkomst. De Europese ministers van Landbouw en Visserij komen maandag en dinsdag bijeen in Brussel. Zij praten daar over de toekomst van de visserij. Of het uitstel er ook komt, is nog niet bekend.

De Tweede Kamer nam vorige week een motie aan over de aanlandplicht. Daarin wordt de staatssecretaris verzocht om in Brussel zes maanden uitstel te vragen. De staatssecretaris zei zich ten volle te gaan inzetten voor het uitstel.

Johan Nooitgedagt van de Vissersbond zegt dat het uitstel noodzakelijk is. "Zonder uitstel wordt het een chaotische kwestie", zegt hij De administratie die een visser aan boord moet bijhouden, moet op orde zijn. Nu kan niet aan boord geregistreerd worden welke vis verkocht mag worden en welke vis onder de aanlandplicht valt. Ook de controleurs hebben dit nog niet voor elkaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel