NOP houdt zorggeld over en onderzoekt teruggave

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder houdt ruim twee miljoen euro over van het budget dat bedoeld is voor de transitie. Er was in 2015 namelijk minder vraag naar zorg dan verwacht. Het college van burgemeester en wethouders gaat nu onderzoeken of de gemeente een deel van dat bedrag aan de burgers terug kan geven.

Zeker 2000 inwoners zouden dan compensatie krijgen voor de eigen bijdrage die is betaald voor bijvoorbeeld de jeugdzorg en de WMO.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering stemde een grote meerderheid van de partijen in met de teruggave. Het gaat om een eenmalige compensatie van in totaal 675.000 euro. Over twee maanden is duidelijk of de teruggave mogelijk is.

reacties (8)

 • Sjaak de

   

  Hoezo vrijwilligers? Ik ken inmiddels mensen welke volledig ingezet worden via een bijstandsuitkering welke net hun boterham kunnen smeren, terwijl het pluche zwelgt en met glitters bekleed hun leven in weelde beleven. Mensen moeten gaan beseffen dat onze participatie samenleving niets anders laat zien dan een schaduw economie te zijn, welke het feodale verleden van begin vorige eeuw kopieert.

  reageer
 • anne van der vorst

   

  Logisch dat ze geld over houden mevr Boogerd [wethouder ] geeft aan veel vrijwillegers dat betekend zoals mevr bedoeld samen sterk en goedkoop.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Denk dat we blij mogen zijn over de openheid van zaken. Zou graag zien dat de zorg manager welke mijn achtbuurman zijn zorg heeft ingeschat alsnog vervolgd wordt, deze mijnheer is alleen en ver over de negentig en krijgt twee uur zorg per week, volgens mij was de bedoeling mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen dmv thuishulp, dat blijkt in Nederland niet toevertrouwt aan de zorginstellingen. Ik haat deze instellingen, en ga deze op den duur laten vervolgen zodra de tijden zijn veranderd.

  reageer
 • henry

   

  Ik snap het even niet ,2 miljoen overhouden voor de zorg en 675 duizend terug geven (MISSCHIEN !!!) leg dat nu eens uit aan de burger, gemeente Noordoostpolder ? Ik had hulp maar wegens de hoge kosten ben ik genoodzaakt te stoppen met de thuiszorg, hoewel het revalidatiecentrum het had voor geschreven.zou graag een reactie zien, maar zal wel niet, of is het overige geld voor e 't cursussen ? Schaam jullie !!!

  reageer
 • richard

   

  is die eigen bijdrage een keuze van de gemeente NOP of is dit iets dat voor heel NL geldt? we waren met zijn allen al bang dat dit verschuiven naar gemeente zou leiden tot oneerlijke ongelijke verschillen tussen gemeenten. krijg toch de indruk dat dit een voorbeeld is. Wie hebben de belastingen betaald om deze zorg überhaupt in stand te houden ? zijn wij dat niet allen ? (in ieder geval de mensen die netto belasting betalen) is het dan logisch dat dit geld wordt weggegeven aan een andere dan die het heeft betaald ? (het lijkt me namelijk niet dat NOP heeft verdiend aan een te hoge eigen bijdrage maar aan minder zorgkosten) boekhoudkundig gegoochel?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rekenwonder

   

  Ruim 2 miljoen over, eenmalig compenseren van 675.000 Euro; mis ik nou iets of houdt de gemeente Noordoostpolder "iets" achter ?

  reageer
 • Boer

   

  Tja, mantelzorgers overbelast. Zorgverleners op straat. Zorginstanties in zwaar weer door deze bezuinigingen. Wijkteams die zorgzwaarte negeren. Ga zo maar door. We zijn op de goede weg. Geen wonder dat er geld over is. De zorgbehoefte is er wel degelijk, maar wordt genegeerd. Gemeente is goed bezig, en onderhoud zich zelf wel om extra mensen in te zetten voor de WMO. Mensen een jaar lang laten modderen om nu de gulle gever te willen zijn. De staatssecretaris zal trots zijn. 2016 op herhaling van 2015

  reageer
 • Is dit de kerst gedachten?

   

  Dit cadeautje voor de kerst een cadeautje met een zeer pijnlijke inhoud. Vooral als er hulpbehoevende burgers zijn die door de maatregelen van de wethouder in het afgelopen jaar hun hulp zijn kwijt geraakt.Terwijl blijkbaar toch zorggeld overblijft.Deze zorggelden hadden zeker gebruikt moeten worden, waren het niet dat elke gemeente zich vrijspelen om een eigeninvulling te veroorloven.Via deze werkwijze worden de ouderen onthouden van hulp en zijn de cadeau gevende partijen z.g.n. de goede herder?Wat zeer pijnlijk is dat men als hulpvragende alles uit kast moet halen.De emotionele belasting die ouderen ervaren om op de laatste dagen van leven te moeten strijden kunnen de meeste niet eens op brengen.Vooral met een statische laptop die bedient wordt door empathieloze invullende robots is voor de oudere net de geheime dienst. En nu wil men een cadeautje geven als verzachting met hun eigen geld. Is dit het moraal van de kerst gedachten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert