Vliegverkeer deert landbouw niet

LELYSTAD • Di 15 december 2015 | 11:26 • Dinsdag 15 december 2015 | 11:26
De uitbreiding van Lelystad Airport heeft geen tot nauwelijks invloed op de landbouwgewassen in en om het vliegveld. Dat concludeert een onderzoek in opdracht van de provincie.

Lelystad Airport wil vanaf 2018 uitbreiden maar boeren waren ongerust dat het vliegverkeer hun gewassen zou vervuilen met zware metalen en andere schadelijke stoffen.

In het onderzoek is gekeken naar de situatie rond de luchthaven in het Duitse Bremen. Die is nu ongeveer even groot als Lelystad over vijftien jaar moet zijn. Uit metingen blijkt dat op spinazie en boerenkool bij Bremen niet meer zware metalen voorkomen dan op dit moment al rond Lelystad zijn aangetroffen.

De provincie en boeren zijn tevreden met de uitkomst van het onderzoek. Volgens de boeren kunnen zij zich blijven ontwikkelen en blijft er ruimte voor biologische landbouw. Het onderzoek wordt elke vijf jaar herhaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel