OM bevestigt dood moeder en dochter

LELYSTAD
De twee slachtoffers die zondag zijn gevonden in een huis in de Lelystadse Waterwijk zijn inderdaad Manon Pieters en haar 15-jarige dochter Fleur van der Mark. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag bevestigd.

Het OM laat ook weten dat de aangehouden man de 37-jarige stiefvader van het gezin is. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zondagavond werden twee lichamen gevonden in een woning aan de Kinselmeerstraat in Lelystad. De identificatie van de lichamen heeft bijna twee dagen geduurd. Al die tijd kon de politie de identiteit van de slachtoffers niet officieel bevestigen. Toch waren veel mensen er al van overtuigd dat het om de 41-jarige Manon Pieters en haar dochter ging.

Zoektocht in bos
In het bosgebied Gelderse Hout in Lelystad zijn door de politie spullen gevonden van de verdachte. Om wat voor spullen het gaat, wil de politie niet zeggen.

Een gedeelte van het bos is maandag urenlang doorzocht. Te zien was onder meer dat er een verlaten scooter stond. Of die van de verdachte is, wil de politie niet vertellen.

Festiviteiten geschrapt
Op middelbare school De Rietlanden, de school van Fleur, zijn de meeste kerstfestiviteiten geschrapt. Sinds maandagochtend is er op de school een herdenkingsruimte ingericht.

Stille tocht
Volgens de rector en een docente van De Rietlanden wordt er woensdagavond een stille tocht gehouden maar een woordvoerder van de gemeente Lelystad wilde dat nog niet bevestigen.

reacties (3)

 • j.p

   

  #dieptriest bijna 13:00 woensdag en nog steeds geen standpunt van gemeente lelystad over de stille tocht . krijgen we 18:55 het bericht dat 19:00 de stille tocht begint?

  reageer
 • Michael

   

  wat een drama voor vader die zo zijn dochter verliest een nachtmerrie voor iedere vader

  reageer
 • Jan

   

  Heel veel sterkte voor familie, vrienden en naasten van de familie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert