Neergeschoten man Dronten in coma

DRONTEN
De man die maandagochtend in Dronten door de politie is neergeschoten, ligt in coma. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens het OM zijn artsen in het ziekenhuis nog altijd met de 51-jarige man bezig. Hij werd neergeschoten op de Saturnusweg omdat hij agenten met een mes zou hebben bedreigd.

Buurtbewoners zeggen dat ze meerdere schoten hebben gehoord. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

reacties (11)

 • de dochter

   

  T was gisteren 2 jaar geleden. Wat jullie niet weten is dat wij na die 2 jaar nog niet normaal leven. Waarom? Omdat dit na 3 minuten op internet stond. En wij een atractie werden.bedankt omroepflevoland voor het verpesten van ons leven.

  reageer
 • Just me

   

  Trudy voor het gebruik vd wapenstok moet je de persoon heel dicht naderen. Levensgevaarlijk bij een verwarde man met mes. Geldt ook voor pepperspray dat werkt alleen binnen 5 meter en als het een beetje waait moet je nog dichterbij staan en opletten dat je het zelf niet in je ogen krijgt. Het vuurwapen blijft dan als enige wapen over dat hier gebruikt kon en mocht worden.

  reageer
 • L4a

   

  Misschien wordt het tijd dat iedereen eens stopt met oordelen. Hij is levensgevaarlijk gewond. In dit geval was er niet gezwaaid met een mes. Helaas weet ik dit. Het is een diep trieste situatie voor alle betrokkenen. Voor zowel de schutter, het slachtoffer en zijn gezin. Groet, de echtgenote van de neergeschoten man en vader.

  reageer
 • 1234

   

  Hij was ongevaarlijk en geen bedreiging zeker. Politie schiet niet zomaar.

 • henk

   

  Je hebt groot gelijk L4a. Sterkte met rbn

 • Anna

   

  Lijkt mij dat de politie niet voor de fun zo'n actie uitvoerd. Dus ergens zit een kern van bedreiging waardoor tot deze handeling is overgegaan. Neemt niet weg dat het voor alle betrokkenen een zware periode is.

 • Trudy, wat was je reactie geweest als deze beste man iemand had neergestoken en was in coma geraakt en er stond bij de politie stond erbij en keek er naar??

  reageer
 • Alyn

   

  Triest en verdrietig. Voor alle mensen die hier dichtbij staan. Ik wens de betrokkenen en hun naasten veel sterkte en steun toe. Zowel voor de verwarde meneer als voor de politie agenten en de gezinnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Schieten / Niet schieten is een lastige afweging, al was het alleen maar omdat een groot gedeelte van de gevolgen van neerschieten voor het slachtoffer onvoorspelbaar is. Waar het ene slachtoffer de week erna weer op de been is kan een ander door allerlei bijkomende factoren volledig de vernieling in raken. Zo te zien is het voor mensen achter hun toetsenbord een eitje om een inschatting te maken van een situatie waar ze zelf niet bij zijn geweest, en bovendien andermans oordeel af te fakkelen met autoritaire principes in de hand.

  reageer
 • Esther

   

  Triest dat een niet betaalde rekening er toe geleid heeft dat deze man nu in coma ligt. Triest dat er zo weinig aandacht is voor mensen in geestelijke of financiële problemen. Misschien, als er wat meer interesse in de medemens zou zijn, had dit voorkomen kunnen worden.

  reageer
 • Je trekt het wel heel erg uit zijn verband want je vergeet totaal dat hij met een mes stond te zwaaien. Heel vervelend als hij inderdaad zo verward was door die niet betaalde rekening maar ik vind niet dat wij als burgers kunnen en mogen oordelen zoals sommige hier nu doen. Je wordt echt niet zomaar neergeschoten hoor...

 • Mij

   

  Wat een pracht reactie van Trudy. Een man met een mes, (een potentiële moordenaar) is door snel handelen van de politie onschadelijk gemaakt. Met als gevolg dat de dader nu in coma ligt. Nergens staat of deze coma een direct gevolg is van een schotwond of schotwonden(ik weet namelijk niet of hij vaker is geraakt. Ook dit staat nergens te Lezen), de persoon moet namelijk wel een lichamelijk of geestelijke fout hebben als je bewapend met een mes naar de politie toe stapt. Het zou dus ook kunnen zijn dat een geestelijk/lichamelijke reactie plaats heeft gevonden waardoor zelfs een val van een stoeprand al coma op had kunnen treden of erger nog.

  reageer
 • sander

   

  Trudy pardon? Straks was hij opweg naar het ichtus of steekt hij daar iemand gewoon neer.. Verward of niet politie heeft z'n werk goed gedaan.

  reageer
 • joost

   

  Daadkrachtig optreden van de politie. Dit betrof een geval 'instant karma' Ik verwacht dit ook van de politie. Waakzaam en dienstbaar. Het neutraliseren van een gevaarlijke man en dat met gevaar voor eigen leven verdiend voor mij respect. Het is lullig voor het slachtoffer, want die zijn vaak ook slachtoffer van zichzelf, maar de agent(e) heeft in deze goed gehandeld. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Bedankt!

  reageer
 • Trudy

   

  Ik mag hopen dat hier grondig onderzoek plaatsvindt. Een verwarde man met een mes in coma schieten, dan ben je in mijn ogen een lafaard of een hele slechte schutter of een potentieel moordenaar!

  reageer
 • Ik vind dat je erg ver gaat in je reactie. Hoe zou jij reageren als er een man met een mes staat te zwaaien? Agenten zijn net zo goed mensen die ook jou reactie kunnen lezen en ik vind iemand uitmaken voor potentiële moordenaar heel erg ver gaan. Maar ja de beste stuurlui staan weer aan wal😉

 • nikky

   

  Trudy in welk sprookje leef jij waar iedereen in de wereld goed voor elkaar is? De politie schiet je niet zomaar neer hoor.

 • Peter

   

  Jammer dat u er zo over denkt. Dat de man verward is is al erg genoeg. Maar deze man loopt met een mes en is een gevaar voor omstanders. Dan is er maar 1 optie. Uitschakelen! Helaas is het niet anders dat een agent alleen iemand kan uitschakelen met een kogel. U zult ook wel begrijpen dat de agent niet gaat proberen om een mes af te pakken. Veiligheid gaat voor alles. Een agent is bevoegd om iemand uit te schakelen door in z'n been te schieten. Maar is dat genoeg? Wellicht niet. Daarna mag een agent verder gaan. Nu kan ik u wel vertellen dat het verdomd moeilijk is. Ik kan op de schietbaan behoorlijk goed schieten. Maar ik weet zeker als ik een wapen op een persoon moet richten (die ook nog eens beweegt) het hele andere koek word. Ik heb het met de agent te doen, de man/vrouw is die ochtend niet opgestaan met de intentie om iemand in coma te schieten. Ook deze agent is slachtoffer en ik hoop dat de rollen niet omgedraaid worden en dat de agent dader word. Agent is zeker geen lafaard, ook geen slechte schutter en helemaal geen potentieel moordenaar!

 • joost

   

  Beste Trudy. jij hebt werkelijk waar geen flauw benul van wat politiewerk inhoud. Dat jij vrij kan rondlopen is omdat er politie is. Dergelijke bedreigers met messen horen onschadelijk gemaakt te worden. Of had jij daar anders gereageerd met de mantel der liefde.. van kom maar meneer. We gaan kijken naar een oplossing. Ik word misselijk van mensen zoals trudy die niet weten waar ze over praten en mee meningen ventileren over onderwerpen die voor beide partijen kwetsend is. Echt ongelofelijk. En disrespectvol naar de hoeders van de wet waardoor jij je vrij kan rondbewegen. Bah!

 • Ik

   

  Wat je ogen betreft, zou je niet eens naar een opticien gaan? Kan heel "verhelderend" werken !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert