Stille tocht voor vermoorde Fleur en Manon

LELYSTAD
In Lelystad is een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 15-jarige Fleur van der Mark en haar 41-jarige moeder Manon Pieters. De twee werden zondag vermoord aangetroffen in hun woning in de Waterwijk. De stiefvader van het gezin is aangehouden als verdachte.

Route
De stille tocht is een initiatief van een vriendin van Fleur. Zij riep iedereen op om een lichtje mee te nemen. De gemeente heeft officieel toestemming gegeven voor de tocht. Burgemeester Margreet Horselenberg liep mee en hield een toespraak.

De wandeling begon bij scholengemeenschap De Rietlanden. Fleur zat in de 4e klas van die school en zou dit jaar eindexamen doen. Eindpunt van de route was de woning in de Kinselmeerstraat, de plaats waar de twee zijn gevonden.

Basisschool
Tegenover het huis ligt de oude basisschool van Fleur, de Driestromenland. Omdat veel leerlingen van die school gezien hebben dat er de afgelopen dagen politie-onderzoek plaatsvond rond de school, hebben de leerkrachten aandacht besteed aan de gebeurtenissen. In de middenruimte is een plek ingericht, waar Fleur en Manon herdacht kunnen worden.

Politie-onderzoek
De politie heeft overigens dinsdag onderzoek gedaan in de woning van de vader van de gearresteerde Alex L. Dit huis staat een stuk verderop in de Kinselmeerstraat. Volgens de politie is gebleken dat L. ook geregeld in de woning van zijn vader verbleef en daarom is ook dit huis onderzocht. Beide woningen zijn door de politie verzegeld.

reacties (3)

 • Ouder

   

  Jij hebt werkelijk geen enkel idee wat voor een impact dit gebeuren heeft bij jongeren van deze leeftijd. Mijn zoon kende haar van school gaat niet mee lopen omdat hij dat niet kan. Er zullen heel veel kinderen van de Rietlanden mee lopen gewoon om hun verdriet te verwerken. Mijn kind doet dat thuis en een ander door mee te lopen met de stille tocht vanavond. Vergeet niet dat het om een leeftijdsgenootje gaat die zeer plotseling uit hun vertrouwde , veilige omgeving is weg gerukt! Iedereen die wel meeloopt heel veel sterkte het zal niet makkelijk zijn!

  reageer
 • inwoonster

   

  Luister, wie bent u om te oordelen? Het is op initiatief van een vriendinnetje. Waarschijnlijk dus een meisje van ook 15 jaar. Als zij de behoefte heeft om dit te doen om haar verdriet een plekje te kunnen geven? U hoeft niet mee te lopen hoor! Laat een ieder in zijn/haar waarde en verdriet verwerken zoals zij dat willen doen! Ik denk dat u daar pas een oordeel over kunt vellen als u zelf zo'n situatie aan de hand heeft....... Ik wens in elk geval de nabestaanden, familie en vrienden/vriendinnen heel veel sterkte met hun verlies.

  reageer
 • Nathalie

   

  Geen woorden voor! Wat bezielt iemand? Heel veel sterkte voor de nabestaanden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert